Sikkerhet i barnehager

Sjekker private barnehager

Sikkerheten i private barnehager skal under lupen.

SJEKKES: 250 private barnehager skal under lupen.

SJEKKES: 250 private barnehager skal under lupen. Foto: Foto: Istockphoto

Publisert Oppdatert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) vil sjekke om det fins rutiner for å unngå alvorlige skader og dødsfall i private barnehager.

Les også: Her får du barnehageplass

- Barn skal få leke og utfolde seg, og ingen tar skade av blåmerker eller skrubbsår. Derimot er det samfunnets oppgave å forebygge at barn får alvorlige skader, varige mén eller omkommer når de leker, sier avdelingsleder Gunnar Wold i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), ifølge DSB til Dagens Medisin

Sjekker 250 barnehager

Direktoratet varsler nå om mulig tilsyn overfor 250 private barnehager flere steder i landet. Hensikten er å sjekke at de som eier og driver private barnehager, har rutiner for å ivareta sikkerheten slik at alvorlige skader og dødsfall unngås.

Les også: Aldri opplevd at et barn mister plassen

Lite bevisste kommuner

DSB har tidligere ført tilsyn med lekeplasser i kommunale barnehager, skoler og offentlige rom. I disse tilsynene kom det frem at mange kommuner var lite bevisste på hvilket ansvar de har som eiere av lekeplassutstyr, ifølge direktoratet.

- Gjennom tilsynene håper vi å bidra til økt bevissthet og kompetanse hos dem som eier private barnehager. Dette vil igjen bidra til økt sikkerhet for barna, sier han.

Les også: Spriter opp barnehagen

Les mer om barn og helse i Barnehelseguiden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning