De fleste barnehager vil være opptatt av at dette med pausetid ikke skal være en straff

Line Fredheim Storvik

Politianmelder barnehagen

Foreldre har politianmeldt barnehagen for å sette barn under tre år i skammekroken. Psykolog anbefaler ikke pausetid til barn under tre år.

Det sier leder Mimi Bjerkestrand i barnehageseksjonen i Utdanningsforbundet til klikk.no. Hun ønsker ikke å kommentere den konkrete saken på Nesodden, men uttaler seg på generelt grunnlag.

Opplevelsen viktig

- Jeg tror ikke pausetid er i strid med barnehageloven og rammeplanen, bortsett fra hvis foreldre og barn opplever det som fysisk, eller psykisk overtramp. Oppleves pausetid som et overtramp og er en skammekrokpedagogikk er det i strid med den norske tradisjonen i barnehagene, sier Bjerkestrand.

Hun tror det finnes ulike begrep på pausetid, og at ansatte som bruker det ønsker å avlede barnet fra det som er problematisk, for å hjelpe barnet.

Bra foreldre sier i fra

- De fleste barnehager vil være opptatt av at dette med pausetid ikke skal være en straff, understreker Bjerkestrand. Hun mener det er viktig at foreldre sier ifra når de opplever utrygge og vanskelige situasjoner, og at førskolelærere og styrere er tydelige og begrunner sin praksis.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!