I enkelte byer i Norge er det ekstremt stor konkurranse som de offentlige barnehageplassene. Mange opplever å måtte stå i kø lenge for å få plass. Samtidig er det hundrevis av ledige barnehageplasser i Norge.

På nettsiden barnehage.no finner du i skrivende stund 1363 ledige barnehageplasser. Dette er en samleside for barnehager og familebarnehager som er knyttet til Private Barnehagers Landsforbud. I Norge er det rundt to tredeler av de tre tusen private barnehagene som er medlem av forbundet.

Populært barnehagesøk

Jørn Tommy Schelderup er informasjonssjef i forbundet og sier til klikk.no at søket har vært svært populært.

- Vi er blitt nedringt og har måttet opprette en egen brukerstøtte for tjenesten. Dette er den aller første utgaven og den ble lansert til nyttår, sier han.

I Oslo er det akkurat nå over 60 ledige plasser. Det er barnehagene selv som legger inn plassene så de skal være oppdatert. Spesielt når det gjelder plasser utenfor samordnet opptak, kan det være nyttig med dette søket.

- Det er flere eksempler på at folk har funnet ledige plasser, klarert med barnehagen at plassen er ledig, for så å få tildelt plassen fra kommunen. Dette skjer spesielt når folk flytter eller av andre grunner en plass plutselig blir ledig, sier Schelderup.

LES OGSÅ:

De ti sikreste familiebilene

Dette er markedets aller beste familiebiler

Barnehagebarn snakker best, men ingen vet hvorfor

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!