SVØMMEINSTRUKTØR: Susanne Schøyen fra Lambertseter svømmeklubb viser hvordan du gjør barna trygge i vannet. © Tom Hansen

Vannglede i sommerferien gjør ferien enda bedre. Da gjelder det at barna er trygge i vannet.

Noen foreldre går for fort fram når de skal lære barna sine å svømme, og det kan ende med vannskrekk eller at barna blir svært forsiktige når de skal svømme.

Det viktigste er nemlig å gjøre dem trygge i vannet.

- Vi kan ikke begynne med ordentlig opplæring før de er helt komfortable i vannet. De må lære å holde hele hodet nede i vannet og ha øynene oppe, og etter hvert å flyte på både magen og ryggen, forteller svømmeinstruktør på Lambertseter svømmeklubb, Susanne Schøyen.

Les også om enkle triks som gjør hverdagsrutinene enklere å gjennomføre.

Hun tok med seg seksåringene Olav og Julia i bassenget for å vise gode teknikker.

- Lær barna hvordan de kan ta hodet under vann og at de kan stole på at de faktisk flyter både på mage og rygg, sier hun.

De fleste barn kommer seg framover på et vis når de er trygge i vannet. De kråler og "hundesvømmer".

Selve svømmeteknikken lærer de når de føler seg komfortable med å være i vannet og når de greier å flyte.

Ta en titt på våre videoer fra svømmehallen.

Øverst i saken ser du hvordan du hjelper barna å lære pusteteknikker, mens i videoen under lærer du flyteteknikker. I den siste videoen begynner ungene på enkle svømmemetoder for å komme seg fremover i vannet, både på magen og ryggen.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!