To av tre foreldre tror at barn blir fetere fordi de voksne bekymrer seg for sikkerheten til barna når de leker utendørs, eller trener uten voksne til stede.

Det viser en ny, britisk undersøkelse.

Dramatiske endringer

- Det er ingen tvil om at lekemønstre har endret seg dramatisk de siste årene. Mens energisk og fri lek utendørs var den typiske aktiviteten i barndommen før, er slike muligheter sjeldne nå, først og fremst fordi foreldrene frykter for barnas sikkerhet. sier barnepsykolog Richard Woolfson til The Telegraph.

- Dessverre har dette en restriktiv effekt på barnets utvikling, med mindre fysisk lek, mindre utforskende lek og mindre sosial lek.

Enkelt å øke aktivitetsnivået

- Denne reduseringen av fysisk bevegelse under lek betyr, bidrar nesten helt sikkert til økt fedme hos barn. Alt foreldrene trenger å gjøre er å gi barnet noen minutter mer med mosjon hver dag. Aktiviteten kan være å gå til skolen, delta i lek i friluft, svømme, eller sykle i et trygt område, sier Woolfson.

Les mer på:

Klikk Foreldre

Klikk Foreldrerollen

Er du bekymret når barna dine leker utendørs? Del din mening i kommentarfeltet under.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!