For en liten prinsesse er det selve drømmen å få sove i en rosa Askepott-vogn eller himmelseng, og en bilseng er toppen av lykke for husets tøffe racerbilsjåfør.

Utvalget av flotte temasenger blir stadig større, og fikk barna selv velge var det nok ikke mange som valgte vanlige trehvite senger eller rammemadrasser.

Interessen øker

At mange foreldre også faller for de mer spesielle sengene, kan daglig leder Jarl Homme ved Drømmerom bekrefte.

- Vi har holdt på siden 2008 og har derfor kun erfaring fra de siste fem-seks årene. Det virker imidlertid som om interessen for unik design på barnemøbler bare øker og øker, sier han.

Pusser du opp barnerommet? Del erfaringer med andre i vårt forum Barnimagen.

Noen må spare

Homme forteller at kundegruppen er varierende, men at de fleste nok har god økonomi.

Senger til barnerommet

GOD SØVN I BILSENG: Natten blir god og drømmene spennende i en stilig racerbil. Pris kr. 2.990. © Foto: Drømmerom

Flotte tema til barnerommet

Til jenterommet:

 • Prinsessestil
 • Sommerfugler
 • Blomstereng
 • Smågodteri
 • Sukkertøy

Til gutterommet

 • Pirat
 • Bil / Bilbane
 • Natur
 • Lekestue
 • Hav og båt

Kilde: Interiørstylist Signe Schineller

- Men det er også kunder som må spare noen kroner for å få råd til drømmesengen. Ofte er kundene våre veletablerte og aldersmessig er nok de fleste mellom 28 og 40 år, sier han.

Han legger til en stor andel av dem som viser interesse for sengene deres er barneforeldre av utenlandsk opprinnelse.

- Det virker som de legger mye penger i barnerommet og har fokus på at de ikke ønsker et kjedelig design på barnas rom, sier han.

Lite utvalg i Norge

Han tror problemet for mange potensielle kunder er at det er relativt lite utvalg i Norge i forholde til i andre land.

- For eksempel har Storbritannia et kjempeutvalg på disse temasengene på nettet, sier han.

Blant jentene er ifølge Homme prinsessevognen en salgsvinner.

Gutta vil aller helst sove i Disneys Lynet McQueen.

Senger til barnerommet

SENG MED FILMHELT: Denne sengen med Lynet McQueen er en av de mest populære guttesengene. Pris kr. 1.790. © Foto: Drømmerom

Sengene barna elsker

SENG FOR ODELSGUTTEN: En likten traktorentusiast vil elske denne sengen. Pris kr. 5.890. © Foto: Barnerommet

Bruk fantasien

Flotte temasenger ser fristende ut, men det er ikke til å stikke under en stol at det ofte følger med en mindre fristende prislapp.

Da er det en god trøst at du faktisk kan gjøre mye spennende med en helt vanlig seng også, og kanskje er det nettopp en flott seng som skal til for å få barnet ut av ektesengen.

- Bruk plater, maling, effekter og lysranker. Man kan for eksempel lage flotte hjul til en bilseng av sponplater, sier interiørstylist Signe Schineller.

Senger til barnerommet

SENG TIL BRANNSJEFEN: Husets brannsjef vil elske denne sengen. Pris kr. 2.990. © Foto: Drømmerom

Lyst til å lage et jungelrom? Slik får du rette stil:

 • Tapet med skog og dyr
 • Hengekøye
 • Ribbevegg
 • Klatrevegg
 • Mal steiner langs gulvet
 • Dekk deler av veggen med bambus

Kilde: Interiørstylist Signe Schineller

Et personlig rom

Maling gjør som regel susen, men ønsker du å legge litt mer penger i prosjektet, kan du også kjøpe veggfolier eller tapeter med egne foto eller bilder på til å feste på platene.

En vegg med tapet i riktig tema gjør også mye med stemningen.

- Det å lage en seng selv, gjør rommet mye mer individuelt. Tenk gjerne litt nytt. Biler og prinsesser går igjen i alle barnerom, men hva med å velge tema som blomstereng eller bilbane, sier hun.

Ikke bruk for mye plass

På denne måten kan du skreddersy en løsning for ditt barn. Tenk praktisk, og la det bli igjen så mye gulvplass som mulig.

Et flott og fancy rom er ikke så morsomt, dersom man ikke har plass til å leke der.

- Skreddersydde løsninger er flott. Velg gjerne en seng med integrert skrivepult og bokhylle så frigis både gulv- og veggpolass, sier hun.

Seng til barnerommet

KUL KØYESENG: Det er stilig å ha sin egen buss på rommet, og kjekt med plass til en gjest på taket. Pris kr. 4.790. © Foto: Drømmerom

Bruk tilbehør

- Ofte syns jeg det er bedre å velge en nøytral seng og heller bruke tilbehør for å skape et temarom. Vil barnet ha et jungelrom, kan du for eksempel male palmer på sengen og gjøre resten med gardiner, maling og kanskje litt bambus. En stor, ferdigkjøpt jungelseng blir veldig dominerende, sier hun.

Til prinsessen er feminine farger på veggene, tyll og lysgilandere perfekt, og det flotte er at du lett kan fjerne det når prinsesseperioden er over. Uten at det gjør så altfor vondt i lommeboken.

Sengene barna vil ha

JUNGELSENG: Tenk å sove i en trehytte året rundt. Den kan bli din for 16.000 dollar pluss frakt. © Foto: www.poshtots.com

Sengene barna vil ha

VELDIG FANCY: I utlandet finner man enda større og mer fancy senger, men vil barnet ha et eget hus med seng på rommet må du ut med 35.000 dollar. © Foto: www.poshtots.com

Senger til barnerommet

TØFFENDE SENG: Det blir neppe mye krangling ved sengetid når junior kan legge seg i en så tøff seng. Pris kr. 3.990. © Foto: Drømmerom

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!