Rakkerunger

Bæsj i konfekt og frisør med papirsaks

Hva er det snåleste peket barna dine har gjort? Klikk-redaksjonen har noen egne historier, og deler villig vekk.

BØLLESTREKER: Ordentlige rakkerunger finner på mye rart. Del dine historier med klikk.no.

BØLLESTREKER: Ordentlige rakkerunger finner på mye rart. Del dine historier med klikk.no. Foto: Illustrasjonsfoto: Darren Baker/iStockphoto

Publisert Oppdatert

- Vi gnir oss inn med hundebæsj!

Barn sier og gjør de utroligste ting. Her om dagen kom en av kollegene våre og fortalte at datteren på fire hadde hatt besøk av en venninne på rommet sitt, og at de hadde bestemt seg for at kort hår var finere enn langt. Med grepa tak rundt hestehalen, hadde hver av ungene klippet seg selv - med papirsaks. Resultatet var noen skikkelige hakkesveiser med kort og langt hår om hverandre, de to stolte jentene viste seg fram som modeller med store smil - helt til de så mors uttrykk. Forklaringen til datteren på hvorfor hun hadde klippet seg selv, var ganske enkel:

- Hjernen min sa at jeg skulle gjøre det.

Les også: Festfine frisyrer

SÅ FIN! Denne fireåringen var usedvanlig fornøyd med dagens klipp.

SÅ FIN! Denne fireåringen var usedvanlig fornøyd med dagens klipp. Foto: Foto: klikk.no

Tok alle vinduene

- Jeg mekket meg en sprettert da jeg som seksåring var på vårt sommerlige besøk hos mormor, som hadde gård. Av en eller annen grunn jeg i dag verken kan erindre eller forklare, satte jeg meg fore å sikte på rutene i fjøset. Samtlige på den ene siden gikk i knas; knuste av stein og en treffsikker (det skal jeg ha) seksåring med trepinne og strikk, forteller Geir Svardal i Klikk motor.

- Da blodrusen hadde lagt seg, ventet virkeligheten - og belønningen! Ikke noe fysisk, for heldigvis vokste jeg opp uten å få korporlig straff. Men straffen var ille nok, den. Jeg måtte ta oppvasken hele uka til ende, stående på en kjøkkenkrakk, med gummihansker og kost. Vi snakker om sekstiåra her - oppvaskmaskin, det var oss ungene, det!

Les også: Vi har testet bilen din

Smurte med ekskrementer

- Jeg og venninnen min lekte på jordet, en eng nedenfor rekkehusbebyggelsen. Det var vinter og all hundebæsjen lyste opp i snøen. På den tiden fantes ikke poser til bikkjenes rester, forteller Mette Stene-Johansen i Klikk bolig.

- Venninnen min sin idé virket den gangen artig: Vi gnir oss inn med hundebæsj! Heldigvis hadde vi regntøy på, så min venninne gned ivrig bæsjen inn på regntøyet mitt. Påfallende nok var det kun jeg som ble dekket i bæsj. Og min mor som fikk sjokk da jeg ringte på døra og gliste i min nye pryd. Den dagen ble jeg spylt ute.

Les også: Bord med pynt fra naturen

Serverte bæsj i Twist

- Da jeg var liten pakket vi inn elgebæsj i tomt twistpapir og serverte vår meget strikse farmor til kaffen. Og tror du ikke en gikk i munnen, før hun oppdaget det..?

- I bakgrunnen sto jeg og min fire år eldre søster (som hadde ideen) og fniste, og syntes det var det morsomste i hele verden. Til foreldre og besteforeldre eksploderte i et sinne vi ikke har sett maken til hverken før eller siden. Men jeg tror mine foreldre lo godt av det senere på kvelden, da vi hadde lagt oss, forteller Gry Catinka Wold i Klikk foreldre.

Les også: Knut Nærum - slår et slag for slemme barn

Anonyme bidrag

De siste anekdotene kommer fra en medarbeider som sannsynligvis aldri ble stilt til veggs for ugjerningene sine, og som ønsker å være anonym.

- Huset jeg vokste opp i ligger oppe på et fjell - ved kanten av et stup. Jeg husker en gang at alle barna i gata sto langs gjerdet og konkurrerte om å kaste kongler for å se om noen av oss klarte å treffe bilene som kjørte nede på veien. Skikkelig smart og hyggelig gjort. De stakkars bileierne fikk jo merker i taket! Vi ga oss da en mann oppdaget det, stoppet bilen og kom løpende ut med knyttneven i været. Han skulle banke gørra ut av oss, sa han. Det ble ikke noe mer kongle-kasting etter det. Hehe, skriver "anonym".

KJENT RAMP: Astrid Lindgrens Madicken og Lisabet var rollemodeller for mange rampeunger.

KJENT RAMP: Astrid Lindgrens Madicken og Lisabet var rollemodeller for mange rampeunger. Foto: Foto: www.alv.se

En annen våknet til et mareritt:

- Guttene på 2 og 4 hadde stått opp tidlig på morgenen, lusket seg ut på stua, tømt ovnen for aske og strødd det utover hele stua. Så gikk de i kjøleskapet og hentet prim og smør, og klinte hele greia utover resten av stua og pc'en hennes, skriver en på barnimagen.com. Andre rampestreker som brukerne av forumet og søsknene deres har begått selv, er enda værre, og inkluderer gjennomsiktig cellofan på doringen, forsøk på å trekke ned katten i do, fastlimte sko på dørmatte og rosamalte vinterdekk. Også er det noen som deler fascinasjonen for bæsjegodteri:

- Vi puttet kanainbæsj i en godtepose, ga den til nabogutten på 3 år og sa det var sjokolade.

Gjorde du rampestreker da du var ung? Eller er barna dine værre enn du selv var? Del historien din i kommentarfeltet under!

Les også:

Tiåringer er dagens tenåringer

Mye latter med rampete datter

Rampejenta fra Jessheim

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning