Barn på fly:

Slik overlever du å fly med barn

Ut og fly med barn i sommer? Vi har tipsene som redder flyreisen.

FLY MED BARN: Her er tipsene som redder flyturen - både for deg og barnet ditt.

FLY MED BARN: Her er tipsene som redder flyturen - både for deg og barnet ditt. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert
FORBERED BARNA: Snakk med barna og forbered dem på at dere skal ut på en lang flytur.

FORBERED BARNA: Snakk med barna og forbered dem på at dere skal ut på en lang flytur. Foto: Foto: Vincent Thian / Scanpix / AP

Å legge ut på en lang flytur med små barn kan være en prøvelse selv for den mest reisevante av oss. Her er noen tips som kan gjøre flyturen deres til en avslappet og behagelig opplevelse:

Forberede barna

Det kan være lurt å snakke med barna og forberede dem på at dere skal ut på en lang flytur. Det er bedre at barna er klar over at de skal sitte mange timer på fly, enn at dette kommer som en overraskelse på dem.

Ta med leker

Det kan være smart å ta med seg leker til barna. Forslag kan være kortspill, en bok, tegnebok, bærbart dataspill som for eksempel Gameboy og Nintendo DS eller noen tegneserier på flyet.

MP3-spiller

MP3-spiller eller iPod med lydbøker kan du fylle med morsomme sanger og eventyrlydbøker. Det gjør flyturen artigere!

Behagelige klær

Skal dere fly langt, så sørg for at barna har behagelige klær på. Reis i joggedress og ta av barna skoene. Gjør turen mest mulig behagelig for barna.

SLITSOMT: Det kan være slitsomt å legge ut på en lang flyreise med barn, men du kan gjøre flyreisen både behagelig og morsom med noen enkle triks.

SLITSOMT: Det kan være slitsomt å legge ut på en lang flyreise med barn, men du kan gjøre flyreisen både behagelig og morsom med noen enkle triks. Foto: Illustrasjonsfoto: Ibrahim Usta / Scanpix / AP

Bærbar DVD-spiller

FORKLAR OG VIS: Hold barnet oppdatert på hvor i luften dere befinner dere og ikke lyv om reisens lengde.

FORKLAR OG VIS: Hold barnet oppdatert på hvor i luften dere befinner dere og ikke lyv om reisens lengde. Foto: Foto: Crestock

De fleste charteroperatører og flyselskaper viser film under lange flyreiser, men ikke alle filmene er barnefilmer. Dersom dere eier en bærbar DVD-spiller kan dette være lurt å ta med, slik at barnet kan se sine egne favorittfilmer. Det får timene til å gå.

Hold ungene oppdatert

Snakk med barna og vis dem på kartet hvor dere befinner dere. Fortell hvor lenge dere har fløyet og hvor lenge dere har igjen. La de små få vite når dere har fløyet halvveis.

Ta jevnlige rusleturer

Små bein blir ekstra fort rastløse, så ta dere jevnlige rusleturer i midtgangen. Kanskje finner barnet et annet barn det kan prate litt med?

Les også: Feriematen som gir diaré

Ørepropper

Det kan være slitsomt å sitte mange timer i et fly. Desto lenger bak i flyet du sitter, jo mer støy er det. Dette kan være smart å tenke på i forkant når dere sjekker inn. Ørepropper i ørene fjerner den verste støyen og gjør det lettere å sove.

Fortell barna at det kan gjøre vondt i ørene når flyet letter og lander, slik at barnet ikke blir redd.

Gi barnet vindusplass

La barnet få sitte ved vinduet slik at de kan se ut, samt lene seg til veggen for å sove.

Ekstra beinplass

Bestill ekstra beinplass. Beinplass er ikke bare behagelig for voksne, det er lurt å ha slik at barna får mulighet til å røre seg litt. Dette gjør flyturen bedre for dem.

Bestill barnemeny

Bestill barnemeny da det er større sjanse for at barnet da får mat som det liker.

Ha for sikkerhets skyld med deg noe frukt, kjeks eller snacks i håndbagasjen. Dette kan være lurt å dele ut underveis på reisen. En rosineske, riskaker, små kjeksposer eller potetgullposer gir nytt giv i småen.

Ikke glem at det hender at fly blir forsinket, kansellert eller overbooket. Da er det bedre å ha med seg en kjekspakke for mye enn for lite.

Gjennomfør kveldsrutinene

Skal dere fly om natten bør dere gjennomføre kveldsrutinene. Ta på pyjamas, puss tenner, gre håret og les en godnattfortelling. Forbered barnet på at det skal sove.

Har du flere gode råd til foreldre som skal ut og fly med barn?

Del tipsene med Klikks lesere. Bruk kommentarfeltet under!

Les også:

Barnas by - Berlin

Paris - barnas favoritt

Tilbake til Klikk Reise

Tilbake til Klikk Foreldre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning