Misfornøyd gavemottakere vet råd

Sjekk om din julegave blir solgt videre

Mislykkede julegaver blir ikke liggende i skapet, de blir solgt på Finn.no.

BOMMER MED INNKJØPENE: Julenissen er ikke like treffsikker med alle gavene i kurven.

BOMMER MED INNKJØPENE: Julenissen er ikke like treffsikker med alle gavene i kurven. Foto: Foto: Colourbox

Publisert Oppdatert

Fikk du en jakke i feil størrelse? Eller likte du ikke fargen? Vil du heller ha penger enn ny mobiltelefon? De tider er over da julegavene som ikke falt helt i smak, og som heller ikke kan byttes, ender sine dager innerst i kottet.

Dingser, klær og smykker

Nett-tjenesten Finn.no har de siste årene etablert seg som det største markedet for private rubrikkannonser. På Finn.no/torget selges alt fra travhester til tåteflasker, og 4. juledag lå over 125.000 annonser ute. Drøye 3.000 var nye siste døgn, mange av dem legger lite skjul på at annonsøren vil bli kvitt en eller flere julegaver.

Pr-ansvarlig Lene Kallum i Finn.no sier til Aftenposten.no at det i fjor var først og fremst teknologiske varer, smykker og klær som ble lagt ut for salg i romjulen. Dette ser det også ut til å være i år. Kallum bekrefter at aktiviteten på Finn.no tar seg opp i dagene etter julaften, etter å ha dabbet av i dagene før jul.

Her er noen eksempler på hva folk selger:

Spillet Guitar Hero for Playstation , selges med begrunnelsen at barna som fikk gaven til jul var for små for spillet.

Det var også gutten som fikk denne lekegarasjen, derfor har mor lagt den ut for salg.

En annen selger sin nye Xbox 360 spillkonsoll med spill, med begrunnelsen at han har for dårlig TV og dessuten noen regninger å betale.

Mottakeren av en portabel Sony PSP Go gikk tydeligvis fort lei: Den er helt ripefri og kun brukt i julen, skriver han.

Ellers selges en helt ny Marius-genser, som var for liten til den som fikk den, noen etter sigende kule, varme tøfler som mottageren fikk to av, og noen lårhøye støvletter i str 37. For å nevne noe.

Eller hva med en skinnjakke som var litt for trang?

Du kan også gjøre et skikkelig kupp på en pelskåpe laget av et uidentifisert dyr: Ny pris kr 18.500, selges for kr 7000. Litt for stor for eieren, visstnok.

Og ellers er det gode muligheter til å få kjøpt både mobiltelefoner, klokker, leker, klær og til og med parfyme til rabatterte priser på Finn.no. Mange av tingene har nok ligget under juletreet, lar det seg lese ut fra de lett kamuflerte annonsetekstene.

Les mer:

Slik lærer du barn å takke for gavene

Derfor skal du skru pc-en helt av

Stor test av snøskuffer

Det verste gravide vet

Hva sier giveren?

Fikk du noe til jul som du absolutt ikke ønsket deg? Og hvordan hadde du likt det dersom du oppdaget at julegaven fra deg var lagt ut til salgs på nettet?

Del din mening i kommentarfeltet under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning