Pytt i panne - ost og smårettbacon

Hovedingrediensen er poteter i denne retten.

TEST AV FERDIGMAT: Findus Pytt i panne - ost og smårettbacon.

TEST AV FERDIGMAT: Findus Pytt i panne - ost og smårettbacon. Foto: Foto: Tore Fjeld

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Greit proteininnhold

+ Middels fettinnhold

+ Nok energi til å være middag

+ Fettkilden er rapsolje

- Relativt høyt saltinnhold

- For stor andel poteter sammenlignet med grønnsaker og kjøtt

Hovedingrediensen i denne retten er poteter, og energiinnholdet er tilstrekkelig til å utgjøre en middag til en voksen mann. Det er også en god del grønnsaker, men ikke 1/3 av tallerkenen.

De viktigste proteinkildene er bacon og ost som til sammen utgjør 17,5 prosent av retten. Saltinnholdet er relativt høyt pr porsjon. Som lettvint middag er dette greit en gang i blant, men retten kan med fordel suppleres med mer grønnsaker og kjøtt, og da heller deles på to porsjoner.

Spesifikasjoner

Produsent Findus
Pris 43.9
Ingredienser 56 % friterte potetbåter (poteter i rapsolje, stabilisator, druesukker), 12 % rød løk, 11 % rød paprika, 10 % smårettbacon (90 % svinekjøtt, vann, potetmel, salt, antioksidant), 7,5 % Jarlsbergost, salt, sukker, kjøttbuljong (oksebuljong, salt, sukker, løk, løpstikke, rapsolje), krydder.
Næringsinnhold Næringsinnhold pr. 100 g: Energi: 130 kcal/560 kJ Protein: 5,5 g Karbohydrater: 14 g Herav sukkerarter: 1,5 g Fett: 6 g Herav mettede fettsyrer: 2 g Fiber: 2 g Salt: 0,8 g Næringsinnhold pr. porsjon: (540 g) Energi: 702 kcal/3024 kJ Protein: 29,7 g Karbohydrater: 75,6 g Fett: 32,4 g Salt: 4,32 g
Kilopris

Konklusjon

Mye salt og relativt lite grønnsaker og kjøtt.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag