pulk

NORDIC CAB PULK © FOTO: Produktfoto

pulk

FJELLPULKEN: © FOTO: Produktfoto

pulk

NORPULKEN MINI © FOTO: Produktfoto

I Norge er det tre aktuelle barnepulker på markedet; Fjellpulken , Norpulken , Nordic Cab pulk . Sistnevne er en sykkelvogn som kan gjøres om til pulk ved å montere ski under.

Les også: Lykkelig på langrenn

Bra tilbud

Nå rett før påskeferien kan du finne gode tilbud på pulker både i butikker og på bruktmarkeder på nettet.

En komplett pulk fra Fjellpulken koster kr 4399 på Intersport og 4299 på Gresvig mens veiledende pris på deres nettsider er kr 7690. På XXL, som er den eneste forhandleren som selger Norpulken, koster en kombinert barne- og varepulk kr kr 6499, mens du kan få en minipulk som kan brukes til barnet er 4-5 år til kr 2499. Her koster Fjellpulken 4299.

- G-sport og Intersport har bestemt seg for å ha konkurransedyktigepriser på pulker hele vintersesongen. Men det er opp til de ulike butikkene om de selger dem enda rimeligere før vinterferien og påskeferien, sier Christopher Rogge, kategorisjef for vintersport i Gresvig AS.

Les også: Ferksing i pappasporet

Kjøp brukt

Det aller billigste alternativer er nok å kjøpe brukt. Et raskt søk på Finn.no viser at man kan få pulker til barn ned i kr 2750. Men man må være rask, for bruktpulker går som varmt hvetebrød på bruktmarkeder.

Les også: Med hund i kulda

Husk på dette når du bruker pulk:

- Ikke bruk pulk til barn under 6 mnd.

- Ikke ta med barn i pulk når temperaturen er under 10 minusgrader. Husk at kuldegrader i kombinasjon med vind forverrer kuldens effekt betraktelig, og at det er kaldest nede ved bakken.

- Barnets helsetilstand må være god. Vis respekt for vær og vind og ikke legg ut på for lange turer. Husk solbriller på barnet.

- Sjekk fester og reimer i pulk og drag.

- Anvend cellelukkende matte i bunnen av pulken som isolasjon. Bruk babypose eller tilsvarende. Barnet skal ha det godt og varmt, men ikke for varmt.

- Kontroller at sikkerhetsbelte har passe tilstramming omkring barneposen. Armene må være fri og utvendig beskyttet av pulktrekket.

- Slepelinen bak pulken skal brukes til å bremse og forebygge kantring.

- Tilpass innpakningen slik at barnet ikke er for varmt eller for kaldt. Kontroller ofte!

- I utforkjøring og vanskelig terreng kan det være en fordel om barnet legges ned. Dette virker stabiliserende og gir barnet god beskyttelse.

- Ta hyppige pauser og la barnet få komme ut av pulken.

(Kilde: Røde Kors og Fjellpulken)

Les også: Barn har dødd i pulk

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!