barnevogner og fly

SKADER. Mange barnevogner blir skadet på flyturer. © FOTO: Marita Børresen

- Jeg fikk denne ideen da jeg var på jorda- rundt reise med den eldste sønnen min. Vogna ble ødelagt, og jeg fant ut at jeg ikke var den eneste som fikk ødelagt en vogn på flyreise selv om den var pakket godt inn, sier Anne Morkemo, grunderen bar det nye produktet Prampack .

Hun er ikke den eneste som har fått ødelagt vogna. Tall fra forsikringssselskaper og flyselskaper viser at 10.000 vogner blir ødelagt i året etter å ha "reist" med fly. 80 prosent av dem lar seg ikke reparere.

Se video: Sas lanserer flyposer til barnevogn

Passer alle vogner

Anne Morkemo lette på nettet for å finne en spesialbag hun kunne bruke til dette formålet, men fant ikke noe. Defor bestemte hun seg for å lage en selv.

Les også: Unngå syke barn på reisen

-Det finnes egne vognposer fra enkeltprodusenter som Stokke og Bugaboo,men jeg ville lage en som passet til alle vogtntyper, og som man kan bruke til annen bagasje når man er ferdig med barnevogner, sier hun.

Med spiler

Vognposen kan tilpasses med remmer, og den er foret og stivet av med hardplastspiler. Den kan trilles eller bæres.

Les også: Slik unngår dere feriekrangel

- Vi har brukt veldig lang tid på å utvikle produktet , og samarbeidet med Sas, Norwegian og Ntnu. For å sjekke at den holder, har vi sendt den med en vogn tjue ganger fram og tilbake melllom Oslo og Værnnes, sier Anne Morkemo.

Les også: Backpackerguiden

Beskyttelsesbagen koster kr 1490.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!