Kort sagt:

+ God rekkevidde

+ Suveren lyd

+ Konstant innkobling

+ God batteritid

+ Mulig å snakke til babyenheten fra foreldreenheten


- Babyenheten er ikke oppladbar

Avent SCD 535 er babycallen med best samlet resultat i denne testen - 5,2 i snittkarakter. I motsetning til enkelte av de andre er den svært god på rekkevidde og batteri, og har i tillegg god lyd og bra resultater i interferenstesten.

Et minuspoeng er at babyenheten ikke går på oppladbare batterier, men den har lange ladekabler og batteriet holder lenge.

Konstant overvåking

Muligheten for konstant innkobling av lyd, som betyr at du kan "høre på" babycallen også om det ikke skjer noe, er et stort pluss i perioder hvor det er nødvendig å passe på ekstra mye.

Foreldreenheten kan styre vuggesanger og du kan snakke til babyenheten via foreldreenheten. Design og brukervennlighet får også svært gode skussmål i denne testen.

Avent SCD 535 får totalscore 5,2 og dermed terningkast 5 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene: 

Les hele saken

Rekkevidde: 5

Lengste rekkevidde er testet i fri sikt utendørs, flatt terreng. I tillegg er rekkevidden testet mellom etasjer (f.eks. kjeller – 2. etg). Vi har testet i trehus og murhus/hus med betongskiller, og på ulike realistiske avstander både innendørs/utendørs.

Gode rekkevidde-resultater, dobbelt av oppgitt kapasitet i to av testene. Variabel forbindelse i murhus og med hindringer (hus) mellom enhetene.

Batterilevetid: 5

Testen er utført ved å sette enhetene på standby og se hvor lang tid det tar før batteriet går ut.

Målt til over 3 døgn. Svært god holdbarhet i testene. Minus at baby-enheten ikke er ladbar.

Lydkvalitet: 6

Lyden er testet på ulike avstander innedørs og inne-til-ute.

Suveren lyd! Like god lyd på 700 meter som rett i nærheten.

Interferens: 5

Babycallen skal greie å sjalte ut støy og forstyrrende signaler og ikke slå ut på unødvendige lyder. Vi har testet hvor godt babycallen isolerer de lydene som skal fanges opp, gråt fra barnet. Den skal for eksempel ikke slå ut av at barnet snur seg i senga. Den skal skjerme mot andre, forstyrrende lyder utendørs eller innendørs - vi har også testet hvordan enhetene reagerer på signaler fra radio/trådløsnett/mobiltelefon i nærheten av enhetene.

Følsomhet kan justeres fra veldig lite følsom til konstant innkobling. Kobler stort sett ikke inn andre lyder når følsomhet er korrekt innstilt. Krystallklar lyd og lar seg ikke forstyrre av andre babycall. Fanger opp godt selv på relativt stor avstand fra barnet.

Design og brukervennlighet: 5

Vurderingen gjelder hvor lett er det å ta i bruk babycallen, kvaliteten på menyen, bruksanvisningen og designen.

God og lettfattelig bruksanvisning og innstillinger. Liten og enkel i bruk, lett å ta med seg.

Spesielle egenskaper: 5

Funksjoner eller mangler som er spesielle for dette produktet.

Går ikke på oppladbare batterier på babyenhet, men vanlige batterier har lang levetid, og ladekablene er svært lange. Konstant innkobling av lyd er et stort pluss. Justering av følsomhet fra foreldreenhet er bra. Pluss også for at foreldreenheten kan styre vuggesanger og at man kan snakke til babyenheten via foreldreenheten. Foreldreenheten er i fin størrelse, babyenheten noe stor. Pluss også for god lyd, automatisk kanalvalg, god mottaker, temperaturvisning og enkel docking av mottaker.

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 1 699,00

Konklusjon

Veldig god på de aller fleste områder.

Vår karakter

{Best i test}

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!