Nå er det høst, og det gjelder å ikke kle på barna for mye.

Iskalde høstmorgener og gode og varme ettermiddager gjør det vanskelig å vite hva man skal kle på barna. De fleste ender med å lesse på i frykt for at ungene skal fryse, men det viktigste er å ha litt utvalg, og å følge med på temperaturen.

- Om morgenen er det lurt å ta på barna tynne, langermede gensere og tynne vårjakker. Tykke boblejakker er altfor varmt, sier Christina Westerlund, pedagogisk leder i Teisen Vest barnehage.

Ikke kast lekene: Gjenbruk av barnas leker

Høstsko: Les vår store test

Ha med skift

Det viktigste er å ha litt forskjellige klær liggende i barnehagen, slik at det er mulig å skifte etter forholdene. Ellers kommer man langt med sunn fornuft.

- Hvis du selv går i t-skjorte er det ikke noe poeng i å ta på barna boblejakke. Tynne vårjakker er veldig fine. I tillegg er det lurt med veldig tynne ullgensere som man bare kan tre fort over hodet, sier Westerlund.

Hun anbefaler også hjemmestrikkede gensere hvis barna er ute og leker om formiddagen.

- Her er vi mye ute før klokka 12, og da er det fint med Marius-gensere. Det er best å ha noen alternativer nå når været skifter så fort, sier hun.

Les mer: Tips til barnepåkledning

Fortsett debatten: Hva bør vi kle på barna nå?

Slik ser du om barna har det bra i barnehagen

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!