Nøstebarn skinnpose

Brannsikker, men dårligst vannavvisning.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Vinterposetest: Nøstebarn

Vinterposetest: Nøstebarn Foto: FOTO: Sifo

Nøstebarn skinnpose

Cirka pris: Kr 2520

Yttertrekk: Bomullskordfløyel (ikke angitt i merkingen)

Innertrekk: Skinn med ull

Vaskbar på ullprogram 30 grader.

Vekt: 1,825 kg

Varmeisolering: Isolasjonsevnen er bra.

Vannavvisende evne: Posens motstand mot vann var meget lav, overflaten blir gjennomvåt veldig fort (skinnlag ikke med i testen, kun kordfløyel evaluert).

Vask: Siden posen manglet vaskeanvisning tok laboratoriet utgangspunkt i det som står på Nøstebarns nettsider: At posen kan vaskes på 30 grader ullprogram. Laboratoriet fikk ikke informasjon om at posen skulle vaskes med vaskemiddel for ubehandlet ull, og brukte derfor ullvaskemidlet Milo. Posen tålte vasking på ullprogram med Milo dårlig, da skinnet ble hardere og mer kompakt, og en del av ulla fikk misfarginger (ble blå). Ullen ble også klumpete og mindre myk.

Brennbarhet: Denne posen har testens beste motstand mot brann. Den ble ikke antent i løpet av 5 sekunder, og det brant ikke hull i stoffet.

Brukervennlighet:

+ Relativt stor og lang. Kan brukes til barnet er opp mot 4 år. Klaff til å feste posen i pulken eller vogna. Jevn pelshøyde gjør at den ikke røyter. Hindrer barn fra å få ull i munnen. Skinnkanter rundt hodeåpningen som beskytter barnet mot trekk og lignende. Klassisk og enkel design gjør at posen kan gå i arv til mange. Ull er temperaturregulerende og til en viss grad selvrensende. Man trenger ikke vaske posen ofte. Norskprodusert, miljøvennlig og kortreist.

- Posen kan ikke åpnes opp. Ingen åpninger, verken foran eller i siden. Ikke så fleksibel i bruk. Ikke hull til sikkerhetssele. Kan ikke snøres rundt ansiktet.

Kommentar fra Nøstebarn: - Med alle posene følger det en egen vaskeanvisning. Vi anbefaler å bruke vaskemiddel for ubehandlet ull til alle våre produkter. Vi har solgt posen i over 16 år og har aldri fått reklamasjon på at det blå kordstoffet har farget over på ulla. Skulle det være sånn at noen opplever dette er det helt klart en reklamasjonssak, uansett hvor gammel posen måtte være, sier Jannecke Riisøen, daglig leder i Nøstebarn, på telefon til F&B.

Karakter: 3,8 av 5

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning