Kongelig tilbud

Nettside for små kongevenner

I dag lanserte kong Harald og prinsesse Ingrid Alexandra en egen barneside på kongehuset.no.

PÅ NETT: Kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon.

PÅ NETT: Kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon. Foto: Foto: Morten Brun/Det kongelige hoff

Publisert Oppdatert

barnesidene til kongehuset.no blir ungene møtt av en kongelig hund: «Jeg er en netthund og bor på disse sidene,» sier den animerte vofsen til de besøkende.

Sidene er i første rekke beregnet på barn i aldersgruppen 10-11 år, og handler om det norske kongehuset, deres liv og virke, dagens monarki og historien tilbake til 1814.

Hovedhensikten med egne sider for barn, er å gi barna en mulighet til å lære om monarkiet og kongefamiliens virke på en måte som er tilpasset dem.

Sidene er blant annet ment som et sted man kan hente informasjon til bruk i skolearbeidet.

I tillegg til informasjon i skrift og bilder, inneholder sidene spørreleker og et utvalg av de mange tegningene som kongefamilien mottar fra barn over hele landet.

På spørresiden kan vi finne svarene på en rekke vanlige spørsmål om kongen. Her får vi vite at kongen slett ikke har blått blod, og at han faktisk aldri har hatt den store kongekronen på hodet.

V får også rede på at kongen ikke har noe etternavn, bare et nummer i rekken. Hvis han skulle hatt et etternavn, ville det nok kanskje vært Glücksburg.

I anledning barnesidene har det også blitt laget åtte filmer som viser viktige rom på Slottet. Det er de kongelige selv som forteller om rommene og deres funksjon.

Les også:

Nå skal jentene hete Inge

Slik lager du egentlig ribbe

Les mer på Klikk Foreldre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning