Flere bestiller på nett

Nett-topp i reisesalget

Salget av reiser på nett øker. Star Tour opplever ny rekord.

NETTBESTILLING: Reisen til drømmestanda blir etter all sannsynlighet bestilt på nett

NETTBESTILLING: Reisen til drømmestanda blir etter all sannsynlighet bestilt på nett Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

For Star Tour har januar så langt vært en toppmåned i forhold til nettsalg av reiser. 57 prosent av alle solgte Star Tour-reiser så langt i år er kjøpt på nettet, dette er nesten 20 prosent mer enn i januar i fjor.

Det er antagelig mange årsaker som gjør at nettsalget av reiser øker.

- Folk blir mer og mer vant til å bruke nettet, og de kan handle når det passer dem. Også sikkerheten i forhold til å betale med kort på nett er blitt bedre de siste årene. I tillegg er folk mer reisevant enn før, dermed trenger de ikke så mye hjelp til bestillingen, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Les også: Ukjent, gresk paradis

Dominerende nett

Selv om Ving ikke merker nett-rekorder i salget av reiser i forhold til salg over telefon, er det ingen tvil om at nettbruken blant Ving-reisende også er økende, ifølge salgsdirektør Christian Grønli.

- Vi ser at nettet blir stadig mer dominerende, og forventer å nå 70 prosent nettsalg i løpet av kort tid, sier Grønli.

Også bruken av nett generelt er jevnt på veg oppover. Tall fra Intertrack, som måler utviklingen av tilgang og bruk av Internett i Norge, viser tall over nettbruken fra 2000 og fram til i dag. Kurven er - ikke overraskende - konsekvent stigende.

Les også: Slik lærer du barna nettvett

Nye krav til nettsalg av reiser

Til glede for alle dere som kjøper reiser på internett, bør den nye bransjenorm for salg og formidling av pakkereiser og flybilletter over internett komme som en god nyhet. Denne trådte i kraft 1. januar, og skal ifølge Forbrukerombudet sikre forbrukerne god informasjon ved kjøp av reiser på internett.

Blant kravene i normen, er at samtlige avtalevilkår skal gjøres lett tilgjengelig for kunden før avtaleinngåelse.

Dessuten skal kundene få utfyllende informasjon om betingelser for reisen. I tillegg stiller bransjenormen krav til utformingen av reiseselskapenes nettsider. Dette vil kunne gi endra tryggere bestilling av reiser på nett.

Toppmåned for reisesalg

Salget av reiser generelt er på topp denne måneden. Etter julefeiring og mørketid lengter folk etter varmere strøk.

- Salget av reiser både i vinter og til sommeren er kjempehektisk for tiden, og spesielt barnefamilier er tidlig ute med å bestille, forteller Grønli i Ving.

Selv om de ikke er fullbooka ennå, anbefaler Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour de med spesielle krav til dato, eller større familier, om å ikke vente for lenge med bestilling av sommerferie.

- Spesielt hvis man ønsker å reise til Tyrkia, bør man skynde seg. Om sommeren er det et spesielt populært reisemål, forteller Larsen-Vonstett

Les også:

Charter i verdensrommet

Fiske på Kanariøyene

Finn billig fly og hotell her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning