TEST AV VINTERDRESSER

Nesten utsolgt

Vinneren i årets vinterdresstest finnes bare i sju butikker i hele Norge.

TESTVINNER: Vinterdressen Friends fra Coop selges bare i sju butikker i hele Norge, og er snart utsolgt.

TESTVINNER: Vinterdressen Friends fra Coop selges bare i sju butikker i hele Norge, og er snart utsolgt. Foto: FOTO: Testfakta

Publisert Oppdatert

Flere foreldre opplever at det er vanskelig å finne Coop-dressen "Friends", som sammen med Reimas modell "Rogen" kom best ut i vår vinterdress-test i Foreldre & Barn nummer 10 - 2008. Dette skyldes at dressen ikke er tatt inn i alle Coops butikker, men kun i stormarkedkjeden Coop Extra.

Her får du tak i testvinneren.

For få dresser

- Årsaken er at vi hadde for få dresser til å selge dem i alle butikkene i hele Norge, sier informasjonssjef Ole André Myhrvold i Coop Norge. Dressene begynner å bli utsolgt flere steder, og kan derfor være vanskelig å få tak i. Coop Norge har heller ikke flere dresser på lager.

LES OGSÅ: Test av vinterdresser.

Påvirker salget

- Slike tester påvirker salget, men det vet man ikke på forhånd. Vi visste ikke at dressen kom til å bli en suksess, og vi kommer til å ha et betydelig større opplag neste sesong, sier Myhrvold.

Journalist Elisabet Høye i Foreldre & Barn, som har hatt ansvaret for å teste årets vinterdresser, forteller at produsentene og butikkene ikke vet hvilke dresser som vinner eller taper før testen publiseres.

- Det vil derfor av og til skje at vinnerdressene ikke er kjøpt inn i stor skala, sier Elisabet Høye. Hun har fått flere henvendelser fra lesere som ikke får tak i vinterdressene.

LES OGSÅ: Test av vinterstøvler.

Slik gjennomføres testene

Elisabet Høye forteller at de samler inn alle vinterdressene som skal testes, allerede i begynnelsen av juli, og er derfor avhengig av å få dresser direkte fra produsentene.

- Vi tilstreber hele tiden å ha et best mulig utvalg i forhold til det norske markedet. Skulle vi ventet til dressene var i butikken, ville ikke testen vært klar før i november/desember. Det blir for sent i forhold til når man går til innkjøp av vinterdress, sier Høye.

Hun forteller at noen produsenter ikke rekker å ha dresser klare til testing. Derfor kan det av og til mangle enkelte dresser.

- Vi kan ikke teste prototyper, men kun dresser fra kolleksjonen som er klare for å sendes til butikk. Samtidig kan vi ikke teste hele markedet, vi må gjøre et utvalg hvert år, forklarer Høye.

En dress leserne har etterlyst er vinterdressen fra Troll.

- Årsaken til at den ikke er med er at produsenten ikke ville gi oss dress til testing, sier Høye.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning