TEST AV VINTERDRESSER

Nesten utsolgt

Vinneren i årets vinterdresstest finnes bare i sju butikker i hele Norge.

TESTVINNER: Vinterdressen Friends fra Coop selges bare i sju butikker i hele Norge, og er snart utsolgt.

TESTVINNER: Vinterdressen Friends fra Coop selges bare i sju butikker i hele Norge, og er snart utsolgt. Foto: FOTO: Testfakta

Publisert Oppdatert

Flere foreldre opplever at det er vanskelig å finne Coop-dressen "Friends", som sammen med Reimas modell "Rogen" kom best ut i vår vinterdress-test i Foreldre & Barn nummer 10 - 2008. Dette skyldes at dressen ikke er tatt inn i alle Coops butikker, men kun i stormarkedkjeden Coop Extra.

Her får du tak i testvinneren.

For få dresser

- Årsaken er at vi hadde for få dresser til å selge dem i alle butikkene i hele Norge, sier informasjonssjef Ole André Myhrvold i Coop Norge. Dressene begynner å bli utsolgt flere steder, og kan derfor være vanskelig å få tak i. Coop Norge har heller ikke flere dresser på lager.

LES OGSÅ: Test av vinterdresser.

Påvirker salget

- Slike tester påvirker salget, men det vet man ikke på forhånd. Vi visste ikke at dressen kom til å bli en suksess, og vi kommer til å ha et betydelig større opplag neste sesong, sier Myhrvold.

Journalist Elisabet Høye i Foreldre & Barn, som har hatt ansvaret for å teste årets vinterdresser, forteller at produsentene og butikkene ikke vet hvilke dresser som vinner eller taper før testen publiseres.

- Det vil derfor av og til skje at vinnerdressene ikke er kjøpt inn i stor skala, sier Elisabet Høye. Hun har fått flere henvendelser fra lesere som ikke får tak i vinterdressene.

LES OGSÅ: Test av vinterstøvler.

Slik gjennomføres testene

Elisabet Høye forteller at de samler inn alle vinterdressene som skal testes, allerede i begynnelsen av juli, og er derfor avhengig av å få dresser direkte fra produsentene.

- Vi tilstreber hele tiden å ha et best mulig utvalg i forhold til det norske markedet. Skulle vi ventet til dressene var i butikken, ville ikke testen vært klar før i november/desember. Det blir for sent i forhold til når man går til innkjøp av vinterdress, sier Høye.

Hun forteller at noen produsenter ikke rekker å ha dresser klare til testing. Derfor kan det av og til mangle enkelte dresser.

- Vi kan ikke teste prototyper, men kun dresser fra kolleksjonen som er klare for å sendes til butikk. Samtidig kan vi ikke teste hele markedet, vi må gjøre et utvalg hvert år, forklarer Høye.

En dress leserne har etterlyst er vinterdressen fra Troll.

- Årsaken til at den ikke er med er at produsenten ikke ville gi oss dress til testing, sier Høye.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag