Kort sagt:

+ God rekkevidde, best på murbygninger

+ God lyd

+ Ingen problemer med støy/intereferens

+ Lett og enkel å bruke


- Ujevne testresultater for batteriet

Norske Neonate BC-5500 A gir totalt sett et veldig godt inntrykk.

Den har suveren rekkevidde, fin design og mye funksjonalitet. God forbindelse også i murhus. Batteritesten gir litt variable resultater.

Neonate 5500 kobles inn bare når det er lyd fra barnet – stemmeaktiveringsfunksjonen er ment å redusere stråling og batteri-/strømforbruk. Denne kan ikke skrus av. 

Når null-strålings funksjonen er aktivert (ikke standardvalg) for å redusere stråling og batteri-/strømforbruk, får man ikke lenger varsel om avstanden blir for stor eller batteriet på barneenheten blir tomt.

Stemmeaktivering

Det er kanskje en smakssak, men det kan være ønskelig å ha forbindelse også når det ikke "skjer noe" i den andre enden. Følsomheten er veldig god, og kan med fordel justeres noe ned for å unngå unødvendige lyder.

Begge Neonates modeller har stemmeaktivering, men bare modellen 6500 har talkback-funksjon, som man kan bruke til å lytte. 

Det krever litt ekstraarbeid å få enhetene i gang. Men gode tilbakemeldinger på brukervennlighet og design.

Neonate BC-5500 D får totalscore 4,8 og dermed terningkast 5 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Les hele saken

Rekkevidde: 5

Lengste rekkevidde er testet i fri sikt utendørs, flatt terreng. I tillegg er rekkevidden testet mellom etasjer (f.eks. kjeller – 2. etg). Vi har testet i trehus og murhus/hus med betongskiller, og på ulike realistiske avstander både innendørs/utendørs.

Stort sett svært gode resultater. Rekkevidden i flatt terreng er målt til 160 meter. God forbindelse også i murhus. "Den eneste babycallen som klarte å holde link fra 1. til 3. etasje i et hus med en halvmeter tykke stenvegger", skriver en av testerne.

Batterilevetid: 4

Testen er utført ved å sette enhetene på standby og se hvor lang tid det tar før batteriet går ut.

Litt variable resultater, dere to av testerne opplevde at batteriet tok relativt fort slutt (20 timer), mens en melder om rask opplading og god levetid.

Lydkvalitet: 5

Lyden er testet på ulike avstander innedørs og inne-til-ute.

Gjennomgående god lyd, men noe skurring når avstanden blir stor.

Interferens: 5

Babycallen skal greie å sjalte ut støy og forstyrrende signaler og ikke slå ut på unødvendige lyder. Vi har testet hvor godt babycallen isolerer de lydene som skal fanges opp, gråt fra barnet. Den skal for eksempel ikke slå ut av at barnet snur seg i senga. Den skal skjerme mot andre, forstyrrende lyder utendørs eller innendørs - vi har også testet hvordan enhetene reagerer på signaler fra radio/trådløsnett/mobiltelefon i nærheten av enhetene.

Blir raskt støy ved andre enheter innenfor et par meters avstand, både av samme merke og delvis fra Nova. Mangler mulighet for kontinuerlig innkobling. Ellers meget bra!

Design og brukervennlighet: 5

Vurderingen gjelder hvor lett er det å ta i bruk babycallen, kvaliteten på menyen, bruksanvisningen og designen.

Veldig lettfattelig bruksanvisning. Stilig design på enheter og skjerm med behagelig lys. Det krever litt ekstra arbeid å få denne babycallen i gang. Du kan skifte kanal og koder hvis du opplever forstyrrelser.

Spesielle egenskaper: 5

Funksjoner eller mangler som er spesielle for dette produktet.

Nullstrålingsfunksjon gir mulighet for null stråling i stand-by-modus, det vil si når det ikke er noen lyd som fanges opp av babyenheten. Men når funksjonen aktiveres får du ikke lengre varsel om avstanden mellom baby- og foreldreenhet blir for stor. Bra med temperaturvisning, symbol for gråt, lydløs funksjon, vibrasjon, bærestropper og enkel docking. Og det er lett å ta den med.

Spesifikasjoner

Produsent Neonate
Pris 1 299,00

Konklusjon

Veldig solid babycall med høy score i alle testkriteriene.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!