Nektes å dele seng med sønnen

FAR OG SØNN: Helgepappaen lar 3-åringen sove sammen med ham i dobbeltsenga. Det liker ikke eksen.

FAR OG SØNN: Helgepappaen lar 3-åringen sove sammen med ham i dobbeltsenga. Det liker ikke eksen. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Publisert Oppdatert

«Etter samlivsbrudd for ett år siden er jeg blitt helgepappa», skriver en pappa på Snakk, forumet til Klikk.no.

«Mitt samvær med min sønn har til nå fungert helt topp - han er snart tre år. Han har hele tiden sovet i "storesenga" som er min dobbeltseng».

Les også: Slik takler du barnegråt

«Jeg legger meg sammen med ham og vi har en kjempefin stund mens vi oppsummerer dagens hendelser og snakker om hva vi skal gjøre i morgen. Dette gleder han seg til hver kveld og det samme gjør jeg».

Men nå nekter eksen ham å dele seng med sønnen om natta.

Forstår ikke eksen

«Min eks påstår at hun har tett kontakt med folk som har dette som arbeidsfelt - skilsmissebarn og så videre. Hun sier at det å sove i dobbeltseng i en slik situasjon er noe som "frarådes på det sterkeste". Jeg kan ikke helt forstå begrunnelsen for det», skriver pappaen, og spør:

«Er det jeg som er blind for en åpenbar logikk her? Eller er det min eks som blander seg i detaljer hun strengt tatt ikke har noe med å gjøre?»

Les hele innlegget til pappaen her

- Be om dokumentasjon

Og Klikk.no-leserne kommer med flere innspill:

«Jeg synes det er positivt at du vil gi gutten din den tryggheten det er å få sove i din seng når han er hos deg. Jeg har aldri hørt at dette skulle være negativt for gutten i en skilsmissesituasjon», skriver en Klikk-leser som kaller seg Mortil3.

Les også: Godkjente barneseter slaktes

«Jeg ville bedt om dokumentasjon på dette fra ekskona di, og hvis ikke hun klarer å fremvise dette, ville jeg rett og slett ikke brydd meg».

- Sett inn en annen seng

En annen leser er uenig i dette:

«Jeg må si at jeg kan skjønne begge sider. Hadde jeg vært i din situasjon hadde jeg nok ihverfall satt inn en liten seng til han på soverommet, slik at han ikke lå i dobbeltsengen. Unger har ikke noe der å gjøre», mener en leser som kaller seg Mor til to.

Les også: Nettets pinligste familiebilder

«De gangene mine har fått lov til å ligge i min seng når de var mindre var når de var syke. Om de vil ha selskap når de legger seg har jeg heller gjort det slik at jeg har lagt meg 5-10 minutter i deres seng og pratet før jeg har sagt natta og latt dem sove».

En annen leser synes det bare er bra med masse kos og nærhet, men synes det er merkelig at pappaen ikke har gitt treåringen en egen seng.

Hva mener du? Delta i debatten på Klikk Snakk

Les også:

Alt om barn og søvn

- Småbarnsforeldre legger barna for sent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning