Kort sagt:

+ Lett stol

+ Enkel å montere

+ Svært god sikkerhet

+ Enkel å flytte mellom biler

+ Passer til en rekke vogner


- Ingen spesielle

Maxicosi Cabriofix er en populær babystol som har vært på markedet en stund. Den får best karakter av alle babystolene i sikkerhetstestene - og er en av to stoler i hele testen som får en  sekser på terningen, med snittpoeng 5,8!

Her er noen av testernes evalueringer:

"Lett bilstol (i vekt) med god kalesje og enkel selejustering. Positivt at det er innlegg som kan tas ut slik at den passer best mulig rundt barnet det første leveåret. Fordel at det passer i veldig mange vognadaptere."

"Liten og anvendelig stol som passer i alle biler- tiltross for at den er liten og lett har den overraskende god plass til barnet fram til 1-årsalderen"

"Ikkje så klumpete som enkelte andre i samme vektklasse. Kan lett festes påvogn, som er veldig lettvint og praktisk til små handleturer."

"Setet i seg selv veier lite, det er et stort pluss fordi det gjør det mulig å bære babyen i setet lenger før vekten av baby pluss sete blir for stor."

"Lett og handy. Den kan også brukes med understell til ulike vogner, noe som er genialt fordi man kan flytte bilstolen inn og ut av bilen uten å vekke barnet. Den er lett å bære med seg, samtidig som den virker solid og barnet ligger godt. Vi brukte den til yngstemann, men dette er 3 år siden nå."

"Stor ulempe at det er 3-punktssele og at sittedelen er litt for buet slik at man "komprimerer" barnet når man strammer selene. All den tid selene skal være ganske stramme fører det til at man bruker lengre tid på å rette babyen opp i ryggen, og passer på at det ikke sitter skjevt når man strammer (eller krokbøyd siden selene drar det litt sammen)."

"Nyfødtinnlegget gjør at babyen får en litt unaturlig knekk i nakken- det kunne med fordel vært 5-punktssele slik at de aller minste sitter mer stabilt, siden det er en stol som skal passe til barn på forskjellig størrelse og alder"

"Ikke noe negativt med setet som jeg kan komme på. Kunne godt vært slik at en kan heve beltene ett hakk til opp slik at setet hadde vart litt lenger. Sklir ikke alltid i lås, da man setter den i basen. Må trykke og vrikke på det!"

"Kan legges ned noe om barnet sovner, behagelig og trygt sete, bortsett fra at nå som barnet var over to år har det vært et problem at beina blir stående rett frem (knærne midt i sete), og barnet stanger i sete foran. Ble så ille at jeg kjøpte nytt sete i tidligste laget. Ble trafikkfarlig med en hyyylende 2 åring i bilen."

Les hele saken

Montering og brukerveiledning: 5

Bruksanvisning og første gangs montering.

"God kompatibilitet med mange forskjellige vognunderstell. Mange monteringsmuligheter (base festet med bilens belter, base festet med isofix og uten base), passer i mange biler." "Base forenkler jobben når en skal ta bilstolen ut og inn av bilen. Vi fikk kjøpt adaptere slik at vi kunne feste bilstolene på understellet til vogna"

Komfort: 6

Komfort i bakover- eller forovervendt stilling samt langtur-komfort.

Klokkeklar sekser på komfort, og litt svakere på langturkomfort. Samlet komfortkarakter blir da 6.

Sikkerhet: 6

Nyeste resultat i internasjonale sikkerhetstest i regi av den internasjonale testorganisasjonen ICRT (Kilde: Forbrukerrådet).

Den aller beste av babystolene i de offisielle sikkerhetstestene. Cabriofix (med Isofix)får 82 av 100 poeng.

Regulering og flytting: 6

Regulering av sete og stropper, flytting mellom ulike biler.

"Montering uten base med bilens belter er enkelt og går fort, lite fare for feilmontering. Det gjør at setet er veldig fleksibelt i bruk og lett å flytte mellom biler." "Lett å flytte fra bil til bil og fra bil til vogn. Lett å montere både med og uten base - behagelig sitte-/liggestilling så lenge ungene ikke er for lange"

Rengjøring: 5

Hvor enkelt er det å vaske/rengjøre bilstolen?

Trekket kan tas av for vask i maskin - litt kronglete å ta det av og på.

Spesifikasjoner

Produsent Maxicosi
Pris 3 399,00
Vektklasse 0-13 kg / 0- 15 mnd.
Festesystem Setebelte eller base (tilleggsprodukt) - oppgitt pris er inkl. base
Sitteretning Bakovervendt

Konklusjon

Den beste babystolen.

Vår karakter

{Best i test}

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!