Fru Timian

Matblogger Marit Røttingsnes Westlie.

Engasjert og begeistret matformidler av ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat!

Har skrevet ni bøker og mange hundre matspalter.

Lever ut fra filosofien om at god og enkel mat er én og samme ting.

Den første snøen har kommet, og vi har hatt de første kaotiske trafikkmorgenene som bestandig kommer når det første hvite snølaget legger seg.

Jeg skulle gjerne hatt høst uten snø enda lenger, men ettersom jeg ikke får gjort noe med den saken selv, kan jeg like gjerne omfavne været og være fornøyd!

En salig blanding

Jeg er ganske så fornøyd med ukemenyen denne uken.

Og det håper jeg du blir også, for det skal forhåpentlig være noe for enhver smak og alder.

Som alltid er det litt fisk, litt hvitt kjøtt, litt rødt kjøtt og litt vegetar.

En salig blanding, med andre ord! Og det må vel passe bra nå som vi går inn i adventstiden. Søndag er den første søndagen i advent, og da skal det selvsagt bakes adventskringle!

Bare å begynne å glede seg!

Variasjonstips

Forrige ukes ukemeny inneholdt flere av mine favorittoppskrifter. Jeg håper noen av dere har gjort dem til deres favoritter også.

Kanskje finner du deg noen nye favoritter denne uken og?

Eller får et variasjonstips til en middag som du allerede bruker å lage ofte?

Jeg håper du får en riktig fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag - Fransk løksuppe

Hvis du fører noen form for regnskap over hvor mye god mat du får for pengene, skal det mye til å slå en løksuppe. Vanlig gul løk er billig hele året, og en løksuppe består stort sett bare av nettopp det.

Brødet du har i, skal gjerne være daggammelt og litt småtørt, og har du osterester, er de eminente å gratinere med på toppen.

Det er lurt å kjøpe løk i løsvekt, hvis de har det i butikken. De har en tendens til å koste mye mindre enn de løkene som er stappet inn i en strømpe.

Pass på fingrene når du tar suppen ut av stekeovnen - etter endt gratinering - for da er skålene skikkelig varme!

Gled deg til en kjempegod suppe!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift fransk løksuppe

FRANSK LØKSUPPE: Billig og godt! © Foto: Fru Timian

Tirsdag - Pasta med karbonadedeig og brokkoli

Har du noen gang prøvd å telle hvor mange middager du har lagd med kombinasjonen kjøttdeig og pasta i en eller annen form?

Her har jeg lagd en skikkelig kjapp og supergod hverdagsmiddag med karbonadedeig, pastaskruer, seterrømme og brokkoli. Nam!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift pasta med brokkoli

LETTVINT: Pastamiddag med karbonadedeig og brokkoli. © Foto: Fru Timian

Onsdag - Torsk med mandelpoteter og Sandefjorsmør

Dette er skikkelig luksusmat på en helt vanlig onsdag! Den er både lett og kjapp å lage, så da tenker jeg at den passer aldeles strålende bra midt i uka også. Og har du aldri prøvd deg på Sandefjordsmør, er dette dagen å gjøre det på! Den setter virkelig prikken over den berømte i-en.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift torsk med saus

LUKSUS I HVERDAGEN:Torsk med mandelpoteter og kjempegod saus. © Foto: Fru Timian

Torsdag - Wok med risnudler og svinefilet

Jeg er så barnslig at jeg synes det er veldig moro å spise med pinner. Det er noe med denne slurpingen som må til for å få i seg hele måltidet, som jeg er særdeles barnslig begeistret for. Derfor spiser jeg bestandig med pinner så snart det er det minste asiatiske hintet i maten. Da spiller det ingen rolle at en del av de asiatiske landene faktisk ikke spiser med pinner.

Så finn fram pinnene til hele familien og sett i gang!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift wok med svinekjøtt

MORO MED SPISEPINNER: Smakfull wok for hele familien. © Foto: Fru Timian

Fredag - Hjemmelaget sushi

Leter du etter en syssel for hele familien? Da er sushilaging tingen! Sushi er perfekt mat for mange å lage sammen. Her er det mange små elementer som skal snekres sammen. Ingenting spesielt avansert, bare litt småplundring. Så her er det bare å samle troppene pent fordelt langsetter kjøkkenbenken eller rundt kjøkkenbordet.

Klikk deg inn til oppskrift og fremgangsmåte her!

Oppskrift hjemmelaget sushi

HJEMMELAGET:Sånn lager du din egen sushi! © Foto: Fru Timian

Lørdag - Pai med ørret og reker

Bare jeg ser dette bildet nå, kjenner jeg at det er alt for lenge siden jeg spiste denne paien sist! Den er skikkelig god og veldig staselig å sette på bordet. Her bruker jeg ørret og store reker. Du kan fin bruke andre fiskeslag i den også.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift pai med sjømat

SJØMATPAI: Denne paien smaker kjempegodt! © Foto: Fru Timian

Søndag - Langstekt kylling med hvitløk

Dette er en genial måte å steke kyllingen på. Vanligvis må vi passe ganske nøye på når vi steker kylling, så vi ikke ender opp med ultratørt kjøtt, men med denne stekemåten ligger kyllingbitene og godgjør seg i langpanna sammen med grønnsaker, massevis av hvitløk og hvitvin ganske så lenge.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift kylling med hvitløk

MMMM: Saftig, langstekt kylling med massevis av hvitløk. © Foto: Fru Timian

Ukens søtsak - Pepperkaker og blåmuggost

Jeg hadde egentlig tenkt å vente med all julebakst til 1. desember, men fikk så himla lyst på pepperkake med blåmuggost, pekannøtter og honning at jeg ikke greide å vente lenger. Pepperkakene kan, selvfølgelig, knaskes av de som ikke liker blåmuggost også!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Pepperkaker med blåmuggost

PEPPERKAKER OG OST: Pepperkaker og blåmuggost er en super kombinasjon. © Foto: Fru Timian

Ukens gjærbakst - Adventskringle

Tenk at det allerede er første søndag i advent! Det betyr at oppskriften på adventskringlen min må finnes frem igjen! Den er bestandig like populær!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift kringle til advent

ADVENTSKRINGLE: Saftig kringle til første søndag i advent. © Foto: Fru Timian

En riktig god uke til deg!

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!