Årets første uke er unnagjort og vi er klare for uke nummer to. Det er litt deilig å komme tilbake til hverdagen og dens rutiner også.

Hjemme hos oss fungerer hektiske hverdager bestandig best når det er en viss form for planlegging og struktur i bunn.

At vi handler inn stort nok til at vi slipper å kjøre i butikken hver dag, og at en del av middagene blir bestemt i god tid. Da er forutsetningene for å bruke både innkjøpene og fryseboksen best.

Jeg håper du får glede av å bruke ukemenyene mine her på Foreldre.no!

Det er mange gode middager denne uken.

Noen av mine favoritter er skrei med bacon og tomatsaus og cannelloni med spinat og grønnkål, for ikke å glemme den trønderske cowboygryten. Den vet jeg er en stor favoritt hos veldig mange av mine lesere!

Jeg ønsker deg en riktig god uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag - Ørret med soyasaus og honning

Innimellom kjenner jeg at jeg trenger å krydre opp fiskemiddagene våre litt. Gi dem en smak av noe litt annet og ekstra enn fiskesmaken. Ikke for det at jeg ikke liker fiskesmaken – for jeg elsker jo fisk – men for variasjonens skyld.

Jeg har iallfall ofte lettere for å krydre kjøtt ganske kraftig enn fisk.

Krydringen av disse ørretfiletene er superenkel og kjapp, og gir et lett asiatisk preg på den ferdige smaken.

For at middagen skal gå ekstra kjapt, bruker jeg her en ferdig, fersk wokblanding med hodekål, brokkoli, gulrot, sukkererter og paprika, fra butikken.

Du kan selvfølgelig kutte opp og lage denne blandingen selv!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: laks med soyasaus

LAKS MED SOYASAUS: Laks med en touch av Asia! © Foto: Fru Timian.

Tirsdag - Trøndersk cowboygryte

Jeg vet at denne trønderske cowboygryten har en stor tilhengerskare blant mine lesere. Dette er en skikkelig familiefavoritt!

I oppskriften her bruker jeg medisterfarse, men jeg bruker også helt vanlig kjøttdeig innimellom også.

Det funker skikkelig bra det også.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Trøndersk cowboygryte

Trøndersk cowboygryte: Blir fort en favoritt! © Foto: Fru Timian.

Onsdag - Kyllingfrikassé

Frikassé er ordentlig bestemormat.

Ikke det at jeg kan huske at jeg fikk servert frikassé hos bestemor så ofte, men det er noe bestemortraust og -trygt over denne maten. Godt smaker den også!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Kyllingfrikassé

Kyllingfrikassé: God gammel klassiker! © Foto: Fru Timian.

Torsdag - Skrei med bacon og tomatsaus

Å, hvilke herlige farger det er i denne torskemiddagen! Jeg blir glad bare av å se på den. Blir du?

Kombinasjonen torsk – eller skrei som jeg bruker her – og tomatsaus, er veldig, veldig god!

Det at jeg bruker skrei, er rett og slett det at skreien er i sesong nå.

Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet og som kommer inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er fra januar til april.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Skrei med bacon og tomatsaus

SKREI MED BACON OG TOMATSAUS: Fargerik fiskemiddag! © Foto: Fru Timian.

Fredag - Kjøttboller med tzatziki

Jeg lengter egentlig litt til sommeren, så da passer det bra å spise deilig gresk mat som minner meg om sol og varme.

Disse kjøttbollene kan lages med både lammekjøttdeig og kjøttdeig.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Kjøttboller med Tzatziki

GRESK FAVORITT: Saftige kjøttboller med tzatziki! © Foto: Fru Timian.

Lørdag - Cannelloni med spinat og grønnkål

Dette synes jeg er skikkelig snadrete mat! Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan.

Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Cannelloni med spinat og grønnkål

CANNELLONI: Skikkelig snadrete mat! © Foto: Fru Timian.

Søndag - Marsalakokt kylling med bønnesalat

Ytterst på vestkysten av Sicilia ligger byen Marsala med sine åtti-og-noen-tusen innbyggere. For meg som bor så mange mil unna, er sterkvinen herfra mye bedre kjent enn selve byen.

En dash Marsala gir en god smak til både middager og kaker og desserter.

I denne oppskriften bruker jeg én hel, stor kylling.

Om du synes det er litt for mye styr med å dele opp kyllingen, kan du kjøpe lårstykker og brystfileter ferdig oppdelt i tilsvarende mengde.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Marsalakokt kylling med bønnesalat

MARSALAKOKT KYLLING: Mat hentet fra Sicilia! © Foto: Mette Møller.

Ukens kake - Tinas ostekake

Lenge før jeg startet med matskriblerier for aviser, magasiner og min egen blogg – på den tiden da oppskriftsmengden jeg hadde var forholdsvis oversiktlig – samlet jeg alle oppskriftene mine i leopardboka mi. Og der, mellom disse vakre permene, står denne oppskriften.

Der heter den Ostekake fra Tina. Nå snur jeg litt om på ordene og kaller den Tinas ostekake istedenfor. Hvor hun hadde den fra, før jeg fikk den, har jeg overhode ingen formening om. Lurer du kanskje på hvem Tina er? Det er min svigerinne – og hun er en eminent kakebaker!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukens kake: Tinas ostekake

TINAS OSTEKAKE: En god ostekake går aldri av moten! © Foto: Fru Timian.

Ukens gjærbakst - Søte og luftige skolebrød

Nystekte, søte og luftige skolebrød er bestandig en stor favoritt her hjemme! Og det antar jeg at det er mange andre steder også. Det er noe med kombinasjonen av søt gjærdeig, vaniljekrem, melisglasur og kokos som nærmest er uslåelig.

Husk å gi gjærdeigen den hevetiden som den trenger for å få et så luftig og godt resultat som mulig.

Klikk deg inn til oppskriften her!

En riktig god uke til deg!

Ukens gjærbakst: Søte og luftige skolebrød

HERLIGE SKOLEBRØD: Herlige, luftige skolebrød! © Foto: Fru Timian.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!