Fru Timian

Matblogger Marit Røttingsnes Westlie.

Engasjert og begeistret matformidler av ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat!

Har skrevet ni bøker og mange hundre matspalter.

Lever ut fra filosofien om at god og enkel mat er én og samme ting.

Det hadde egentlig vært litt moro å vite hvor mange av dere som bruker ukemenyene her fast.

Skulle jeg tippe, vil jeg tro at noen bruker menyforslagene som de er, mens andre shopper og velger seg ut noen favoritter.

Og så vet jeg at mange tar vare på oppskrifter fra andre ukemenyer og gjemmer dem til passende anledninger.

Det er i alle fall utrolig hyggelig for meg å få alle de tilbakemeldingene som jeg gjør med bilder og ord på ting dere har laget. Fortsett med det!

Variert kosthold viktig

Det er viktig med et sunt og variert kosthold for både store og små. Men undersøkelser har vist at svært få familier klarer å følge Helsedirektoratets offisielle kostholdsråd.

Det trengs både tid og planlegging for å få det til i en hektisk hverdag - i tillegg til en liten dose kreativitet for å finne gode oppskrifter som hele familien vil like.

Da kan en ukemeny som denne, med både fisk, kjøtt og mye grønnsaker være til hjelp. I hvert fall kan det være en god start på en sunn uke.

Her er det nemlig gode middager med smaker som passer både voksne og barn.

Noen nye favoritter?

Som seg hør og bør er det litt av hvert å finne i denne ukemenyen – både av råvarer og at det skal passe for både små og store.

Jeg håper du finner deg noen nye favoritter, og at dere får en strålende fin uke!

Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag - Laksemiddagen som hele familien elsker!

Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod – og supersunn – middag, som hele familien elsker på mindre enn halvtimen! Gjør ikke du også? Jeg vet ikke om smelle sammen er det mest betegnende uttrykket, men det føles jo innimellom litt sånn når det skal gå kjapt mellom det ene og det andre slaget.

Første gang jeg lagde denne middagen, var den et resultat av hva jeg fant i kjøleskapet. Resultatet ble heldigvis så godt mottatt av hele gjengen at den har blitt laget mange ganger etterpå også.

Har du også lyst til å prøve den, klikker du deg inn til oppskriften her!

Oppskrift laks og pasta

FISKEMIDDAG PÅ 20 MINUTTER: Laks og pasta i en fei. © Foto: Fru Timian

Tirsdag - Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne middagen er dessuten helt perfekt for de litt eldre ungene i huset å lage.

Har du lyst på kjapp og god kyllingmiddag du også, kan du klikke deg inn til oppskriften her!

Oppskrift spagetti med hvitløk og kylling

ENKELT OG GODT: Kjempegod spagetti med hvitløk og kylling. © Foto: Fru Timian

Onsdag - Blomkålsuppe

En god blomkålsuppe er både bra for kroppen å spise og skikkelig kjapp å lage. At den dessuten får frem en litt luksuriøs følelse på en helt vanlig onsdag, skal definitivt ikke kimses av!

Klikk deg inn her for å komme til oppskriften!

Oppskrift blomkålsuppe

KLASSIKER: Blomkålsuppe. © Foto: Fru Timian

Torsdag - Gryte med sei og safran

Det er bestandig utrolig deilig med middager som både er billige å handle inn til, kjappe å lage og gode å spise! Skikkelig Kinderegg, med andre ord! Det er denne gryten. Selv om safran er dyrt, er det ikke mange trådene som skal til – og du kan bruke gurkemeie istedenfor.

Oppskriften til denne familiemiddagen finner du her!

Oppskrift fiskegryte med sei, poteter og safran

ALT I ETT: Fiskegryte med sei, poteter og safran. © Foto: Fru Timian

Fredag - Spagetti og kjøttsaus

Denne spagettien og kjøttsaus – og variasjoner av den – er nok én av de mest spiste middagene i Norge. Med noen triks er det lett å gjøre den til en skikkelig sunn og god familiemiddag.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift spagetti og kjøttsaus

ITALIENSK FREDAG: Spagetti og kjøttsaus © Foto: Fru Timian

Lørdag - Stekt kylling med kjempegod bønnesalat

Jeg har mange store favoritter i denne retten; kylling, hvitløk, kikerter og bønner kommer alle langt opp på lista over råvarer som jeg liker veldig godt. Her bruker jeg en hel stor kylling som jeg steker, men du kan også bruke bare fileter, hvis du heller vil det.

Jeg tipper på at flere med meg kjapt får denne middagen som en favoritt!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppskrift kylling med lun bønnesalat

FAVORITT: Kylling med lun bønnesalat. © Foto: Fru Timian

Søndag - Oksehalegryte

Det er to ting jeg elsker med gryter. Smaken, kommer selvfølgelig på førsteplass. Den intensiteten og fylden som bare langkokt kjøtt med bein kan gi, er helt umulig å fremskaffe på en annen måte. Andreplassen ligger ikke langt unna, og den går til hele prosessen med grytelagingen. Kuttingen av ingrediensene, fresingen i panna og putringen som i timevis sprer forførende dufter i huset.

Denne gryten må du starte planleggingen av noen dager før du skal spise den, for ofte må du nok bestille oksehalen i kjøttdisken.

Hele oppskriften finner du her!

Oppskrift oksehalegryte

LA DET PUTRE: Oksehalegryte. © Foto: Fru Timian

Ukens dessert - Dronning Mauds pudding

Vi kjører på med en skikkelig staselig dessert denne uken – Dronning Mauds pudding smaker helt fantastisk godt og er faktisk ganske så enkel å lage! Det kan vi like.

Klikk deg inn og se oppskriften her!

Oppskrift Dronning Mauds pudding

SØTT OG GODT: En fantastisk god dessert! © Foto: Fru Timian

Ukens gjærbakst - Saftige frøboller

Disse frørundstykkene har jeg lagd veldig mange ganger. Mamma har bakt dem enda flere. Jeg tror nesten hun har med en pose frørundstykker til alle hun besøker. Vi bruker ikke helt den samme oppskriften, men du skal være god om du smaker forskjell.

Frøbollene bruker å bli elsket av både store og små!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Oppksrift frørundstykker

GOD FROKOST: Saftige rundstykker med frø. © Foto: Fru Timian

En riktig så god uke til deg!

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!