Etter en lang sommer er det nå tid for å komme tilbake i vante rutiner igjen. Barnehage- og skolestart betyr også nistemat, som det i uoverskuelig fremtid er deg som voksen som har ansvar for å smøre.

Det kan være vanskelig å starte opp igjen etter ferien. Her er rådene som hjelper deg tilbake til hverdagen.

For noen er matpakke-mekking en kjedelig pliktøvelse, mens andre synes det er artig å la kreativiteten boble og leke seg med å skjære maten i morsomme former. Men gjør du litt ekstra ut av matboksen en gang iblant, blir barnehagelunsjen en fest!

Er du typen som sender med barna blomsterformede brødskiver, frisk frukt og andre fristelser i en japansk bentoboks, eller er du den mer tradisjonelle brødskive-med-brunost-typen, som føler deg ekstra flink om du legger ved et grønt eple og kanskje en yoghurt?

Ønsker du å gi barnet ditt den kuleste nisteboksen, så kan du sjekke matbloggernes kreative tips.

Ta vår quiz og finn ut om du kvalifiserer til tittelen sofistikert matpakkesnobb, eller om du henger fast i trauste, norske matpakketradisjoner.

Les også:

Quiz: Hvor mange barn passer du til å få?

Dette avgjør om barnet spiser sunt

Denne maten elsker barna å hate

Matpakka skaper forskjeller

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!