Dette påskesnadderet har fornøyde barn-garanti:

Muffins fordi de er barnas favoritt. Ingen kan motstå den søte påskekylling-muffinens på bildet.

Marengs fordi vi må bruke innholdet i de pyntede eggene til mer enn omelett og eggedosis.

Marsipan fordi det hører påsken til!

Mer marsipanmoro: Se hvordan dere lager marsipanand.

Noen påske-oppskrifter

Påskemuffins

Du trenger:

1 pose muffinsmiks (eller oppskrift til ca. 12 muffins)

450 gram romtemperert smør

350 gram melis

Piskes til smørkrem

Kokos

Non stop

Lakrislisser

Vi juksa litt, og brukte posemuffins fra Toro. Du kan selvsagt lage din egen muffinsoppskrift, hvis du heller vil det. Stek muffinsene og vent til de er helt kalde. Ta dem ut av papirformene, og sett dem på hodet. Pisk smør og melis hvitt. Dekk muffinsene med smørkremen og vend i kokos. (Vil du ha gule påskekyllinger, farger du kokosen med gul konditorfarge.)

Tips: Lag «hanekam» av røde non stop, nebb av en gul non stop, og klipp små biter av lakrislisser til øyne.

Påskekyss

Dette er enkelt, og resultatet blir imponerende! Noe av det morsomste vi har bakt.

Du trenger:

Hviten fra to store egg

1,25 dl (eller ca. 100 gram) sukker.

Pisk eggehvitene til skum. Tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske. Røren skal bli så stiv at du kan snu bollen opp ned uten at noe faller ut eller forandrer fasong. Tilsett eventuelt farge - uten å røre ut luften. Hell røren i et kremmerhus, og lag fine topper på en stekeplate med bakepapir. (Du kan også bruke skje, hvis du ikke er ute etter pikekyssformen.) Stek på 90 grader i 45 minutter, slå av ovnen, og la pikekyssene stå i ovnen i en time til mens ovnen blir kald. Legges på rist til de er helt kalde.

Kolibrimunnfuller

Marsipan hører påsken til. Den kan selvsagt formes til all verdens lekre påskefigurer, men det er vanskeligere enn det ser ut for små hender. Disse eggene lager barna selv med litt veiledning.

Du trenger:

Marsipan

Mørk sjokolade

Tuttifrutti-strø

Knekk en plate kokesjokolade i biter, og smelt i vannbad. Hold igjen en rad eller to. Når sjokoladen er smeltet, tar du den av varmen og rører inn resten. Dypp marsipankulene i sjokoladen, og legg på bakepapir eller folie. Dryss rikelig med fargerik tuttifrutti-strø over, og sett kaldt til sjokoladen stivner.

Les også:

Test av spill for barn

Slik unngår dere kranglete barn i ferien

Dra på fornøyelsespark i påsken

Påskemuffins

Du trenger:

1 pose muffinmix (eller oppskrift til ca 12 muffins)

450 gram romtemperert smør

350 gram melis

Piskes til smørkrem

Kokos

Non stop

Lakrislisser

Vi juksa litt, og brukte posemuffins fra Toro. Du kan selvsagt lage din egen muffinsoppskrift, hvis du heller vil det.

Stek muffinsene og vent til de er helt kalde. Ta dem ut av papirformene, og sett dem på hodet. Pisk smør og melis hvitt. Dekk muffinsene med smørkremen og vend i kokos. (Vil du ha gule påskekyllinger, farger du kokosen med gul konditorfarge.)

Lag "hanekam" av røde non stop, nebb av en gul non stop, og klipp små biter av laksislisser til øyne.

Marengs (pikekyss)

Så enkelt, og så imponerende! Noe av det gøyeste vi har bakt.

Du trenger:

Hviten fra to store egg

1,25 dl (eller ca 100 gram) sukker

Pisk eggehvitene til skum. Tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske. Røren skal bli så stiv at du kan snu bollen opp ned uten at noe faller ut eller forandrer fasong.

Hell røren i et kremmerhus, og lag fine topper på en stekeplate med bakepapir. (Du kan også bruke skje, hvis du ikke er ute etter pikekyssformen.)

Stek på 90 grader i 45 minutter, slå av ovnen, og la pikekyssene stå i ovnen i en time til mens ovnen blir kald. Legges på rist til de er helt kalde.

Tips:

Romtempererte egg gir luftigere og dermed høyere bakst. Spesielt viktig når du skal piske skum, som her!

Tips:

Vi har brukt konsentrert konditorfarge fra Wilton. Den er tykk og svært drøy, og endrer derfor ikke konsistensen på det du vil farge. Den er dyr, men definitivt verdt det hvis du baker mye og vil ha knæsje farger på alt fra melisglasur til krem og pikekyss. Prisen er kr 389 for åtte farger på Rafens. Selges også enkeltvis, og på nett på Cacas.no.

Kolibrimunnfuller

Marsipan hører påsken til. Den kan selvsagt formes til all verdens lekre påskefigurer, men det er vanskeligere enn det ser ut for små hender. Disse eggene lager barna selv med litt veiledning.

Du trenger:

Marsipan

Mørk sjokolage

Tutti frutti-strø

Knekk en plate kokesjokolade i biter, og smelt i vannbad. Hold igjen en rad eller to. Når sjokoladen er smeltet, tar du den av varmen og rører inn resten.

Dypp marsipankulene i sjokoladen, og legg på bakepapir eller folie. Dryss rikelig med fargerik tutti-frutti-strø over, og sett kaldt til sjokoladen stivner.

Tips!

Skjul en overraskelse i egget! Dette er fylt med gele. Du kan også bruke sjokolade, nougat, eller annet godt som kan smeltes og helles i et tomt egg. Slik får du egget helt rent uten å ødelegge skallet:

Lag et hull i egget, og tøm innholdet. Eggesugeren fra Panduro fungerer utmerket. Hvis ikke du har en slik, lager du et hull i hver ende og blåser egget tomt. Stikk en nål gjennom plommen først, så ikke egget sprekker. Skyll godt.

Legg de tomme eggene i en kjele med kaldt vann, og tilsett en spiseskje lys eddik. Kok opp, og la småkoke i ti minutter. Skum av underveis. La skallene tørke helt.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!