STÅ: Jeg har brukt en fondantform som utgangspunkt, og surret aluminiumsfolie rundt iskjeksen for at den skal stå stødig. © FOTO: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Muffinsis

TOPPING: Ismuffins med og uten topping. Du kan selvsagt servere den uten også, som en kuleis. © FOTO: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Nytt, lyst sommerantrekk og is er ikke så lett å kombinere. Eller rettere sagt: Det er ikke vanskelig å spise is ikledd finstasen. Å spise is uten å få flekker på klærne er derimot ikke så lett. Et alternativ kan da kanskje være denne muffins-isen.

Det krever litt mer forberedelser å lage muffins i iskjeks enn i muffinsform, men resultatet er morsomt og annerledes.

Begynn med å lage en muffinsrøre. Jeg liker denne, som er fra egg.no. Den er litt tykkere enn mange andre muffinsrører, og egner seg godt til å steke i kjeks som kanskje ikke alltid er helt tett. Du kan selvsagt bruke en pose muffinsmix eller din egen favorittoppskrift.

100 g smør

150 g sukker

3 egg

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ dl melk eller appelsinjuice (jeg har brukt melk)

Rør smør og sukker hvitt. Bland mel og bakepulver. Tilsett det tørre og melken vekselvis mens du rører.

Form en holder til iskjeksen av sølvpapir (se bildet). Her var det nyttig å ha et muffinsbrett, eller fondantbrett. Fyll kjeksen trekvart full av muffinsrøre, og stek på 175 grader i cirka 20 minutter. Underveis i stekingen vil det poppe opp en kuleis-formet muffinstopp i kjeksen.

Mens kakene kjøler seg ned, lager du sjokoladesmørkrem slik:

Rør 100 gram romtemperert smør eller margarin og 100 gram melis hvitt. Tilsett 2-3 spiseskjer kakaopulver, bland godt. Rør sammen et egg, og tilsett cirka halvparten i røren.

Ha sjokoladesmørkrem i et kremmerhus, og dekk hele iskremen. Topp med cocktailbær, eller en nonstop.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!