Du vet de bananene som ligger på kjøkkenbenken og blir brune og tiltrekker seg bananfluer? Ikke kast dem. Lag heller kake. De litt overmodne bananene har nemlig mest smak, og derfor egner de seg aller best i bakverk. Dessuten får du en god unnskyldning til å lage noe godt.

Del

Kaken vil alltid smake mest banan, men det finnes noen variasjonsmuligheter: Prøv deg fram med ulike typer nøtter, kanskje flere typer på én gang? Valnøtter er godt, det samme er mandler og usaltede peanøtter. Tørket frukt finnes også i uendelige varianter. Vær obs på at noe tørket frukt faktisk er tilsatt uhorvelige mengder sukker, og dermed vil gjøre kaken søtere. Bruker du for eksempel tørket mango eller papaya, som ofte er tilsatt mye sukker, kan du gå noe ned på sukkermengden i oppskriften.

Vil du lage litt fest av banankaka? Topp den med krem, eller kanskje sitronglasur - som denne som brukes til sitron- og valmuekake.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!