BOBLER: Litt bobler i glasuren gjør den ekstra god, men til barna kan boblene fint sløyfes. © Foto: Kristine Ilstad

Kristine Ilstad er kvinnen bak Norges største bakeblogg Det søte liv.

Da Foreldre.no spurte om hun ville dele en fin kakeoppskrift til nyttårsaften, var hun ikke i tvil:

Det måtte bli champagne-cupcakes.

- Nyttårsaften må det være noe lyst og lett og feststemt, og champagne-cupcakes egner seg veldig godt. De kan gjøres helt enkle, eller pyntes veldig flott, sier hun.

Og apropos pynting: Har du sett dette fantastiske pepperkakehuset?

Champagne til de voksne, vanilje til barna

Champagne White Chocolate Cupcakes, kaller hun dem, og oppskriften er like egnet for barn som for voksne.

Naturlig nok inneholder kakene champagne, men Kristine forsikrer at all alkoholen fordunster når kakene stekes.

Det er derfor uproblematisk å servere kakene også til barn.

Har du barn som skal være med på festen, er det fint å servere noe som både barn og voksne liker.

- En spiseskje champagne i kremen setter bare ørlite smak og er uten betydning for alkoholinnholdet siden det er så lite. Men hvis man skal servere kakene til både barn og voksne, kan man lage to forskjellige kremer til glasuren, og sløyfe champagnen i kremen til barna, sier hun.

Vil du ha flere av Kristines oppskrifter? Her deler hun tre av sine beste julekaker.

Elsker fyrverkeri

Selv har hun ingen fast nyttårskake, men lager forskjellige festkaker fra år til år.

Familien har heller ingen faste nyttårstradisjoner.

- Men jeg er veldig glad i fyrverkeri, så det vil jeg gjerne få med meg på nyttårsaften. Hvis vi er et sted der det sendes opp fyrverkeri, da. Jeg liker godt å reise til utlandet i nyttårshelgen, og i fjor var vi i Paris. Det var fantastisk fint, selv om de ikke hadde noe fyrverkeri, sier hun.

- Hvis du skal oppsummere 2014 sånn helt på tampen av året – hvordan har året vært for deg?

- Det har vært veldig preget av boken Det søte liv - Kristines favoritter, som jeg ga ut i høst i forbindelse med 10-årsjubileum for bloggen. Den har gjort at jeg er blitt synlig på en helt annen måte og nådd ut til helt andre folk enn de som vanligvis leser bloggen min, sier Kristine.

- Hvordan ser du for deg at 2015 kommer til å bli?

- Det blir nok et spennende år, jeg har mange planer og ideer som jeg håper å sette ut i livet. Men hva det er, vil jeg ikke fortelle ennå, svarer hun.

CHAMPAGNE: Oppskriften inneholder litt champagne, men den fordunster under steking. © Foto: Kristine Ilstad

Champagne White Chocolate Cupcakes

Oppskriften gir ca. 12 cupcakes.

 

Champagne Cupcakes:

125 g smør

150 g sukker

2 store egg

2 ts vaniljeekstrakt

1 dl champagne

1 dl kremfløte

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

 

White Chocolate Frosting:

5 dl kremfløte

400 g hvit sjokolade

1 ss vaniljeekstrakt

1 ss champagne (kan sløyfes)

 

Pynt:

sukkerperler i sølv og gull

 

Fremgangsmåte:

Start helst kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til frostingen:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade, vaniljeekstrakt og champagne. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Muffins:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Bland i champagne (smørkremen skiller seg litt, men dette blir bedre når du blander i melet). Sikt mel og bakepulver og ha dette og kremfløten vekselsvis i smørkremen. Bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i cupcakeformene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Pynting:

Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Pisk den opp med elektrisk håndmikser til en tykk og luftig krem.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på de kalde muffinsene. Pynt med sukkerperler i sølv og gullfarge.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!