Overlever femåringen ditt på makaroni med ketchup, eller nekter han eller hun å spise annet enn pannekaker?

Du er trolig ikke den eneste småbarnsforelderen med en heller ensformig middagsmeny.

En studie viser at britiske familier overlever uka med hjelp av bare ni oppskrifter.

Ni av ti mødre i Storbritannia oppgir at de lager samme mat til middag, om og om igjen, skriver Daily Mail.

Undersøkelsen er gjort blant 4000 briter.

Les også: Din skyld hvis barna ikke spiser

Nederst i saken finner du forslag til noen spennende, enkle oppskrifter, som barna vil elske.

Liten tid

Det er mangel på tid som er årsken til at familiene lager den samme maten om igjen, uke etter uke.

Dessuten sier 23 prosent at de kun velger middagsretter som de vet at barna liker.

Les også: Slik får du barnet til å spise

Svenske barns favorittretter:

1. Spaghetti med kjøttdeig

2. Taco

3. Kylling med ris

4. Pannkakor med syltetøy

5. Lasagne

6. Pølse og makaroni

7. Pizza

8. Kjøttboller og potetmos

9. Pølse Stroganoff

10. Blodpudding med tyttebærsyltetøy

(Kilde: Aftonbladet / Coop, 2006)

Over halvparten svarer at de lager minst to middager hver kveld, for husfredens skyld.

En tredjedel vil ikke sløse bort penger på å prøve noe nytt om de ikke er sikre på at barna vil spise det. Og 44 prosent synes ikke de har tid til å eksperimentere på kjøkkenet.

Trenger du mer inspirasjon? Søk i våre oppskrifter

Under får du tre oppskrifter du kan prøve på barna dine:

Erik Hannemann

Laks med sennep, honning og nøtter

Med denne retten på repertoiret kan du lage middag til to eller 20. Prinsippet er nemlig: Bland honning og sennep, smør på fisken, drys på nøtter og putt den i ovnen. Enklere blir det ikke!

Til 2 porsjoner:

0,5 stk kålrot

100 g smør

400 g laksefilet

2 ss honning

2 ss sennep

1 dl hasselnøtter

2 ss rømme

salt og pepper

dill, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Perfekt potetmos

Potetmos blir antakelig aldri bedre enn dette.

Ingredienser:

750 g poteter

1 stk hvitløk

1 pk bacon

300 g smør

0,5 stk rødløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Kjøttboller

Til 4 porsjoner:

250 g kjøttdeigeller karbonadedeig

250 g lammekjøtt, kvernet

2 ts salt

1 stk egg

3 ss maltbrød

2 fedd hvitløk

2 ss finhakket løk

1 ss finhakket grønnpaprika

2 dl vann

1,5 ts tørket urtekrydder

ev. littchili

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!