Lurer du på hva du skal bake til 17. mai?

Vi ba tre kokker om å dele sin beste 17. mai-kake med oss, og hva fikk vi? Tre fantastiske kaker som både voksne og barn kommer til å elske.

Andreas Viestad, mangeårig matjournalist, internasjonalt kjent matformidler og initiativtaker og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, ga oss sin oppskrift på det som de siste årene for mange er blitt selve 17. mai-kaken: Pavlova med jordbær. Enkel å lage, umulig å ikke like. Og superenkel å pynte med de norske fargene!

Tina Nordström, kjent for sin entusiastiske matglede som tv-kokk for en rekke populære matprogrammer, ga oss sin absolutte favorittoppskrift: Marengsrullekake med kakekrem og mojitobær. Det kan jo umulig bli noe annet enn godt. Og ikke la deg avskrekke av at oppskriften er lang - den er nemlig ikke vanskelig, lover Tina.

Iren Sandholt gikk i 2014 gikk helt til topps som vinner av tv-programmet Hele Norge baker på TV3. Hun har gitt oss sin oppskrift på en skikkelig 17.mai-klassiker: Bløtkake med gelélokk og vaniljekrem. Én bit av denne, og du får garantert lyst til å rope Hurra!

Disse tre fantastiske oppskriftene blir en sikker vinner på nasjonaldagen.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!