Fru Timian

Matblogger Marit Røttingsnes Westlie.

Engasjert og begeistret matformidler av ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat!

Har skrevet ni bøker og mange hundre matspalter.

Lever ut fra filosofien om at god og enkel mat er én og samme ting.

Innimellom synes jeg det er fredag og søndag hele tiden.

Ukene går i et forrykende tempo med alle sine faste og mindre faste hendelser.

Heldigvis har jeg en jobb jeg elsker!

Det håper jeg du har også! Det å glede seg til å gå på jobb er en bra ting.

Gled deg til maten!

Og så må vi glede oss til maten vi skal spise i løpet av uken.

Det er viktig det også. Kose seg litt med planleggingen av hva man skal lage, handle inn - kanskje stort én gang i uken - og kjenne at man er på forskudd.

Det er bestandig en deilig følelse.

Og når maten skal lages, kan ungene være med på kjøkkenet. Lager dere middagen sammen, gir du barna viktig kunnskap og mestringsfølelse som kommer godt med senere i livet.

Litt av det meste

Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen. Både vegetarmiddag, fisk, kylling, svinekjøtt og oksekjøtt.

Jeg er hellig overbevist om at det beste for oss er å spise litt av det meste, og det prøver jeg å etterfølge i ukemenyen også.

Ønsker deg en riktig fin uke!

Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Lurer du på hva som sto på menyen forrige uke? Du finner den her.

Mandag - Supersalat

Jeg virkelig elsker mat som dette! Plukk og miks det du selv vil ha! Plasser alle de ulike råvarene i hver sin lille skål, så kan alle plukke med seg det de har lyst på. Forandre gjerne oppskriften ut fra hva du har tilgjengelig i kjøleskapet og det som ser best ut i butikken.

I denne versjonen bruker jeg aspargesbønner, sukkererter, brokkoli og agurk i tillegg til fullkornsris - som er et mer fiberrikt alternativ til hvit ris - og en blandet grønnsalat.

Og så har jeg laget verdens beste, enkleste og mest anvendelige dressing som jeg serverer til. Basen, bestående av yoghurt, hvitløk, salt, pepper og sitronsaft bruker jeg til en hel mengde ulike retter. Den passer kjempegodt å servere både til onsdagens fiskeform og fredagens laksetaco. Og selvfølgelig til dagens supre supersalat!

Klikk deg inn til oppskriften her!

 

Ukemeny: Supersalat

SUPERSALAT: Alle kan plukke sine favoritter i denne supre salaten © Foto: Fru Timian

Tirsdag - Kyllingsuppe med ris

Dette er en fyldig og god tomatisert kyllingsuppe som hele familien garantert vil være særdeles svake for! Du kan bruke både kyllingbryst som du steker opp eller du kan bruke en ferdiggrillet kylling rett fra butikken, om du vil at lagingen skal gå ekstra fort.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Kyllingsuppe

KYLLINGSUPPE: Denne kjempegode kyllingsuppen er veldig kjapp å lage! © Foto: Fru Timian

Onsdag - Deilig fiskeform med bacon og valnøtter

Det er bestandig utrolig deilig når man kan putte hele middagen i én form. Særdeles lite oppvask og det som måtte være av oppvask kan jeg vaske ferdig mens middagen blir ferdig.

Bacon til fisk er en god, gammel favoritt som bruker å gå hjem hos både små og store!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Fiskeform

FISK I FORM: Fiskeform med laks, sei, bacon og valnøtter! © Foto: Fru Timian

Torsdag - Bakt pasta med ost, tomat og pølse

Det er ikke bestandig så mye som skal til for å lage en super familiemiddag. Denne middagen ble første gang til etter kjøleskapsraid-metoden. Altså at jeg brukte det som fantes i kjøleskapet. Har du rester liggende, er dette en strålende mulighet til å få brukt dem opp.

Og skulle du ikke ha det du trenger liggende på lur i kjøleskapet, er det bare å handle inn. Dette er en kjapp og super middag!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Bakt pasta

BAKT PASTA: Kjapp og super middag! © Foto: Fru Timian

Fredag - Rosa fisketaco

Hvis du har lyst til å prøve en skikkelig smakfull laksevariant, kan du prøve denne. Her bruker jeg masse koriander og de typiske tacokrydderne spisskummen og paprika, og moser dette sammen til jeg får en supergod marinade som passer utmerket til laksen.

Klikk deg inn til oppskriften her!

 

Ukemeny: Fisketaco

TACO MED LAKS: Kjempegod fisketaco. © Foto: Fru Timian

Lørdag - Den beste lammegryten

Fyll kjøkkenet med deilige dufter hele dagen! Denne gryten blir aller best når den får lov til å stå og putre på stekeplaten i flere timer. Resultatet er en gryte med et kjøtt som er så mørt at det nærmest går i stykker bare du ser på det!

Denne gryten må du bare prøve!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Lammegryte

LAM OG COUSCOUS: Høstens beste lammegryte. © Foto: Fru Timian

Søndag - Fylt kalkunbryst i langpanne

Det er en egen høytid over kjøtt som er fylt med en eller annen form for stuffing. Det gir et ekstra løft til kjøttet. Dessuten ser det innmari lekkert ut når du skjærer det opp. Og mat handler jo mye om estetikk – vi spiser med både øyne og munn.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Fylt kalkunbryst

KALKUN PÅ SØNDAG: Fylt kalkunbryst i langpanne. © Foto: Fru Timian

Ukens kake - Plomme- og bjørnebærpai

Det er heldigvis fremdeles gode plommer og bjørnebær å få tak i, i butikken, og jeg bruker dem mer enn gjerne i denne paien! Dette er den samme grunnoppskriften som jeg bruker til én av de mest populære oppskriftene på bloggen; nemlig rabarbrapaien min. Har du ikke bjørnebær og plommer, kan du for eksempel bruke pærer eller epler istedenfor.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Pai med bjørnebær og plomme.

BJØRNEBÆR OG PLOMME: Denne paien er knallgod! © Foto: Fru Timian

Ukens gjærbakst - Søt hvetestang med vaniljefyll og malte mandler

Hvetestang med makronfyll og vaniljekrem har bestandig vært èn av mine søte bakefavoritter. Lett og luftig, søt, klissete og supergod!

Klikk deg inn til oppskriften her!

Ukemeny: Søt hvetestang

TIL KAFFEN: Søt og klissete hvetestang © Foto: Fru Timian

En riktig god uke til deg!

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!