I en travel hverdag er det en daglig utfordring å komme på hva barna skal få til kveldsmat. Brødskiver og frokstblanding kan være både kjapt og sunt, men for mange barn kan det også være kjedelig.

Takket være matblogger Marit Røttingsnes Westlie, også kalt Fru Timian, kan du nå servere ungene noe de gleder seg til.

Hva med arme riddere eller ostesmørbrød til kvelds?

Har dere litt ekstra tid etter barne-tv kan kanskje ungene være med på å lage maten også?

Sjekk også flere spennende matvideoer med Fru Timian. Du kan lage frokosten ungene elsker og fylle matboksene med spennende lunsj.

Nå er det bare å slå seg løs.

Scones med ost og gressløk

Se video øverst i saken.

Denne oppskriften passer ypperlig som kveldsmat for hele familien. Spis den som den er, eller med ditt favorittpålegg.

6 små brød

150 g hvetemel

100 g sammalt hvetemel

2 ts bakepulver

¼ ts salt og pepper

40 g smør

125 g revet ost

1 bunt gressløk

1 egg

1 ½ dl melk

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha alt det tørre i en matprosessor og kjør knivene rundt til alt er godt blandet.

Rør sammen egget og melken før du har det i prosessoren og kjører knivene rundt til det har blitt blandet.

Ha litt hvetemel på benken før du hvelver ut deigen.

Klapp den kjapt sammen til en rund, flat kake, ca. 18 cm i diameter.

Legg den over på stekebrettet. Del opp i 6 kakestykker med en kniv.

Stekes i 25–28 minutter.

Kan spises akkurat slik den er eller du kan ha på ulikt salt pålegg.

Speilegg i paprikaring

Med denne morsomme vrien, blir kveldsmaten et lite eventyr.

2 personer

20 g smør

2 store skiver paprika – valgfri farge

2 egg

litt salt og pepper

2 grov tortillalefser

Noen agurkskiver

Smelt smøret i en stekepanne og legg i paprikaskivene. Knekk et egg i hver av paprikaskivene og stek egget på medium varme til det er gjennomstekt, 5­–6 minutter.

Legg på et lokk over stekepannen mens det stekes. Dryss over litt salt og pepper.

Ostesmørbrød med skinke

Du og ungene har sikkert spist ostesmørbrød til kveldsmat utallige ganger, men fortsatt er det alltid en fulltreffer. Kjapt, godt og superenkelt!

1 person

10 g smør

2 skiver brød

3–4 skiver hvitost

1 skive kokt skinke

Sett stekeovnen på 225 grader.

Smelt smøret i en stekepanne.

Lag sandwich av brødene, osten og skinken og stek smørbrødet på den ene siden i stekepannen.

Har du en stekepanne som kan settes i stekeovnen, snur du ostesmørbrødet før du setter hele pannen midt i stekeovnen og steker i 4–5 minutter til osten har smeltet.

Du kan også ettersteke ostesmørbrødet på et bakepapirkledd stekebrett eller i et toastjern.

Arme riddere

Uten sukker og med grovt brød, blir arme riddere en perfekt kveldsmat.

4 personer

4 egg


3 dl melk


1 ss sukker


1 ts kanel


Smør til steking

8 skiver halvgrovt brød

Noen jordbær

Ha alt unntatt brødet i en bolle og pisk det lett sammen.

Smelt smør i en stekepanne.

Dypp én og én brødskive i eggeblandingen, og vend dem rundt til de har trukket til seg så mye væske som de kan.

Så legger du skivene i stekepanna.

Stek skivene på middels varme til de er gyllenbrune på begge sider. Stek i flere omganger.

Serveres varme med noen jordbær.

Minipizza med chorizo og ost

Hva er vel mer populært enn pizza til kveldsmat? Denne kveldsmaten blir garantert en favoritt.

1 person

1 grovt pitabrød

1 ss ketsjup

1 liten neve revet ost

3–4 skiver chorizo

2 paprikaringer

Sett stekeovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Fordel ketsjupen på pitabrødet før du legger over revet ost, pepperoniskivene og paprikaringene.

Stekes i ca. 5 minutter til osten har smeltet.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!