Det merkes på frokostbordet at ferien er over og det ikke lenger er tid til å prioritere tid til måltidet om morgenen.

Det trenger dermed ikke å bety at du ikke kan variere med gode og sunne måltider.

Det kan de kose seg med både på skolen og i barnehagen.

Les også toåringens bønn til de som jobber i barnehagen.

Med disse oppskriftene til matblogger Marit Røttingsnes Westlie, rekker du fortsatt å lage en smakfull og sunn frokost.

Hvorfor ikke overraske ungene med banan på pinne når de står opp, for eksempel?

Tidligere har den populære bloggeren laget matpakkeoppskrifter som vil få alle unger til å glede seg når matboksen skal åpnes.

Ta en titt på de fem videoene under og lær hvordan du kan lage spennende frokost gjennom hele høsten.

Frokostmuffins med bananer og havregryn

Hvem sier at muffinser kun er til dessert? Med en enkel vri er muffinsen like sunn som grovbrødet, og ser i tillegg mye mer innbydende ut enn brødskiva.

9 muffins

2 bananer

2 ss rapsolje

1 egg

1 ¼ dl skummet melk

100 g fullkornshvetemel

50 g lettkokte havregryn

25 g sukker

2 ts bakepulver

½ ts kanel

¼ ts salt

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Mos bananene i en bolle sammen med oljen, egget og melken. Ha i alt det tørre og rør det kjapt sammen. Fordel røren i muffinsformene.

Stek muffinsene i 15­–17 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte.

Havregrøt

For mange er havregrøten et kjedelig alternativ til frokost, men med disse ingrediensene kan den plutselig bli favoritten.

4 personer

200 g eller 5 dl lettkokte havregryn

5 dl vann

5 dl lett- eller H-melk

¼ ts salt

1 eple

50 g valnøtter

kanel

ev. litt sukker

Ha alt i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i 5–6 minutter, til grøten er blitt passe tykk. Rør rundt innimellom.

Skjær eplet i terninger eller strimler og grovhakk nøttene.

Ha grøten over i tallerkener og fordel eple- og nøttebitene over. Dryss på litt kanel.

Jeg synes det er best med et lite dryss sukker også.

Smoothie med havregryn

Med denne oppskriften vil alle glass være tømt før barna forlater bordet.

Smoothien er en ordentlig energibombe som får deg til å kvikne til på morgenen.

4 glass

400 g frosne bringebær eller andre frosne bær

1 banan

1 dl havregryn

3 dl eplejuice

2 dl gresk yoghurt – helst en med 2 % fett og rundt 8 % protein

2 ts flytende honning

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør knivene rundt til du har fått en jevn smoothie.

Frokostblanding med yoghurt og syltetøy

Med riktig valg av frokostblanding og gode bær blir denne frokosten både næringsrik og smakfull.

1 person

½ dl frokostblanding

1 dl gresk yoghurt

3–4 bananskiver

2 ss jordbærsyltetøy eller noen friske jordbær

Velg gjerne en frokostblanding som har et høyt fiberinnhold og lavt innhold av tilsatt sukker.

Ha frokostblandingen i et glass. Ha over yoghurten.

Topp med bananskivene og jordbærsyltetøyet eller de friske jordbærene.

Bananpinner med yoghurt og frokostblanding

Dette er den kuleste frokosten av dem alle som barnet ditt garantert kommer til å elske.

2 pinner

1 banan

2 ispinner

½ dl gresk yoghurt

½ dl frokostblanding

(Ispinner får du kjøpt hos blant annet Panduro).

Del bananen i to. Stikk en ispinne i hver av delene.

Er yoghurten forholdsvis flytende, kan du dyppe bananene i den, eller du kan bruke baksiden av en skje og dra den utover.

Ha frokostblandingen på en tallerken og rull bananpinnene i blandingen.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!