KREM OG SJOKOLADEPÅLEGG: En sikker vinner. © Foto: Per Olav Sølvberg

Søndag er det Fastelavn, og for mange barn er det ensbetydende med kun én ting: Fastelavnsboller.

Skikkelig hjemmebakte myke, luftige og eksepsjonelt gode fastelavnsboller.

Men tidsklemma kan nå oss alle, og hjemmebakte boller kan være en tidkrevende affære.

Særlig hvis du har barn i hus med lav tålmodighetsterskel - og som vil ha fastelavnsbollene NÅ!

Fortvil ikke. Ferdigkjøpte boller og krem er en god erstatning for de hjemmebakte bollene du ikke rakk å lage.

Og for de barna som ikke er så glad i pisket krem, er denne varianten - med sjokoladepålegg - en sikker vinner!

Lurer du på hvilket sjokoladepålegg som er best? Vi har testet de fleste!

Kvelden før fasten

Fastelavn betyr kvelden før fasten, og er en skikk som har røtter tilbake til reformasjonstiden.

I den katolske tid var Fastelavn begynnelsen på den 50 dager lange fasten.  I de sydeuropeiske landene kalles festen ofte for ”karneval”. 

Noen skikker er blitt til underveis, som for eksempel bjørkeriset som stammer fra en hedensk vårfest.

Kvinner, dyr og trær skulle vekkes til fruktbarhet ved slag av livskvisten, derfor ble fastelavnsriset opprinnelig bare brukt på unge, gifte kvinner som ennå ikke hadde fått barn.

I dag brukes bjørkeriset heldigvis bare til pynt.

Superraske fastelavnsboller med sjokoladepålegg og krem

Dere trenger:

  • Ferdigkjøpte hveteboller
  • Krem på sprayboks
  • Sjokoladepålegg, for eksempel Nugatti
  • Melis

Slik gjør dere det:

Skjær bollene i to, smør på sjokoladepålegg og sprøyt på med krem.

Sett lokket på og dryss melis på toppen.

Ta-da!

KJAPT OG ENKELT: Boller, krem, sjokoladepålegg og melis. Enklere blir det ikke. © Foto: Per Olav Sølvberg

MELISDRYSS: Skikkelige fastelavnsboller skal gi deg melis på nesa. © Foto: Per Olav Sølvberg

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!