- Jeg har ingen favorittkake. Jeg har mange, sier Kristine Ilstad, Norges største kakeblogger.

Kristine Ilstad er utdannet siviløkonom og jurist, og jobber til daglig fulltid i DNB som skattejurist. I tillegg er hun aktiv i den norske underavdelingen av skattejuristforeningen International Fiscal Association.

Og hun er kvinnen bak bloggen Det søte liv, Norges mest leste kakeblogg.

Kristine kan sine kaker, men hvor mye kan du? Prøv vår morsomme quiz om julekaker!

Kaker og karriere

- Det går fint an å være huslig interessert og samtidig være opptatt av karriere. Man må ikke være hjemmeværende for å kunne holde på med slike ting. Jeg synes det er veldig morsomt med jobben og foreningsarbeidet - og kjempegøy med kakebloggen, sier hun.

Etter hvert som Kristine ble mer og mer kjent som kakeblogger i tillegg til jobben som jurist, oppdaget hun at det fantes mange andre som også hadde svært forskjellige sider.

- Det har åpnet opp for mange artige samtaler der folk har kommet frem med sine sære interesser. De fleste av oss har mange forskjellige sider, og mange sysler med ting man kanskje aldri skulle tro, sier hun.

Som for eksempel å lage fantastiske drømmeslott av pepperkakehus, slik interiørdesigner Sigurd Storm gjør.

Blogg og baby

Kakeinteressen har hun hatt siden hun var liten jente. Morens kakebøker ble lest fra perm til perm, og til sin egen konfirmasjon bakte hun intet mindre enn 30 kaker.

- Jeg har hele matlidenskapen min fra moren min. Moren min var indisk og faren min er norsk, og jeg vokste opp med all verdens fantastiske matretter hjemme. Moren min var veldig opptatt av mat, mens jeg ble mest gira på kaker og desserter. Etter hvert ble det til at hun lagde maten, mens jeg lagde kakene, forteller Kristine.

Bloggen Det søte liv kom til verden for ti år siden, noen måneder etter at Kristine fødte datteren Cecilie.

- Det var mest for å ha noe å holde på med mens jeg hadde foreldrepermisjon. Mannen min hadde en kompis som var veldig datakyndig, og jeg spurte om han kunne hjelpe meg å sette opp en nettside der jeg kunne samle mine kakeoppskrifter. Det fantes ingen blogger den gangen, så det startet som en liten nettside, forteller Kristine.

Vil barna være med på kakebakingen? Prøv disse enkle oppskriftene!

Får energi av bloggingen

Siden har den vokst til å bli Norges største kakeblogg. I november hadde Det søte liv 2,1 millioner sidevisninger og 300 000 unike besøkende. I tillegg ga hun ut boken Det søte liv i september, nærmest på dagen 10 år etter at hun startet opp.

- Det vanskeligste var å velge ut hvilke oppskrifter som skulle med. Boken inneholder mer enn 200 oppskrifter, men bloggen har passert 3200 for lengst, sier hun.

Målet er å ha en post hver dag, og det er stort sett kveldstimene Kristine har til rådighet. Og selv om det kan virke slitsomt å skulle drive en blogg i tillegg til full jobb, blir hun ikke lei.

- Dette er så morsomt at jeg heller vil gjøre det enn andre ting. Jeg gleder meg til å sette meg med bloggen, jeg får masse energi av det. Det er bare mulig hvis man er ekte engasjert, og jeg tror alle som brenner for noe skjønner hvordan det er, sier hun.

Hun blir ikke lei av å bake heller, men hun poengterer at hun ikke baker hver dag. Men innimellom kan det bli flere kaker i huset enn familien klarer å spise opp.

- Mannen og datteren min er ikke egentlig så veldig glad i søte ting, men jeg har noen veldig kakeglade naboer som jeg gir bort mye til, sier Kristine.

Aldri en jul uten…

Ber du Kristine om å gi deg oppskriften på yndlingskaken sin, får du helt garantert nei. Ikke fordi oppskriften eller kaken er hemmelig, men fordi hun ikke har noen favoritt. Det går rett og slett ikke an å velge.

Så da vi ba henne gi oss sin beste kakeoppskrift til jul, ga hun oss tre. Det kunne vært uendelig mange flere.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!