=

Oppskriften er fra den norske muffinsbloggen Chopcakes.

Du har ikke smakt muffins før du har spist en Red velvet cupcake!

Del

Den er fløyelsmyk, søt inni og syrlig oppå, og må for all del ikke forveksles med norske muffins. Dette er cupcakes, og det betyr at det er mye av alt!

Det betyr selvfølgelig ikke at norske muffins er kjedelige, her er en genial oppskrift som kan brukes til 20 forskjellige muffins-varianter.

I kø for å kjøpe muffins

Magnolia Bakery i New York får æren for muffinsbølgen som startet på 1990-tallet. Når jentene i Sex og singelliv skal unne seg noe godt, går de nettopp dit.

Bakeriet er åpent til sent på kveld, og køene er meterlange utenfor døra - selv på fredag og lørdag kveld.

Så populære er kakene at ingen vanlige kunder får lov til å kjøpe mer enn 12 cupcakes om gangen!

Norsk oppskrift

Prøv dem selv, og du vil forstå hvorfor! Oppskriften under er lånt av norske Chopcakes, Tone Oraini Selfors' muffinsblogg. Hun lager muffins på bestilling, men deler også raust av oppskriftene sine.

Ifølge oppskriften skal du får tre brett med 12 muffins av denne oppskriften. Jeg er kanskje litt gnien med røren, jeg får nemlig det dobbelte. Da lager jeg litt mindre muffins som passer fint i en barnehånd.

Muffins med mye av alt

Lar du deg friste til å prøve oppskriften? Fortell hva du synes i kommentarfeltet under!

Og før du lurer: Ja, det skal være like mye sukker som mel. Og, ja, mengden vanlijesukker og rød konditorfarge er riktig (med mindre du bruker konsentrert geléfarge, jeg bruker den fra Wilton, og da holder det med en halv teskje).

Red velvet har, og skal ha, mye av alt - og den passer best til fest.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!