Forum Kommentar Mat Helse Tester DIY Bli gravid Gravid Baby 1-3 år 4-6 år 7+ år
sommerfest, piknik, potetsalat med pesto

POTETSALAT MED PESTO: La barna få sin egen lille porsjon i en egen boks. Enkelt å ha med på tur. © Foto: Geir Dokken

Turmat for barn

Potetsalat med pesto

Pyll potetsalaten i små bokser slik at barna får hver sin porsjon.

Dette trenger du

2 kg poteter

450 g grønne bønner

2 dl pesto

100 g purre

4 ss balsamico

Dette gjør du

Lag denne gjerne et par timer før servering. Fint å bruke små poteter, men pass på å ikke overkoke dem, ta dem gjerne litt før de er ferdigkokt.

Pesto blandes imens de fortsatt er varme.

Kok poteter, ha i bønner rett før du skal ta av potetene.

Ha potetene og bønnene over i en bolle og ha i pesto og purre. Bland godt. Avkjøl.

Ha i eddik og smak til med salt og pepper.

Du kan bruke pesto på glass, eller lage den selv:

Pesto

100 g pinjekjerner

1,5 dl olivenolje

1 potte basilikum

60 g fersk parmesan

Godt salt

Dette gjør du

Rist pinjekjerner i en stekepanne.

Kjør dem i en foodprocessor sammen med olje, revet parmesan og basilikumblader.

Kommentarer:

Rina Blekkerud Fungerende redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

På forsiden av Mat

svangerskap og kosthold,svangerskap og alkohol,gravid,spontanabort

Noen sushi-biter bør du holde deg unna

Sjekk ja- og nei-maten for gravide her.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

artikkel bilde

Ti ting alle A-mennesker vet

Slik får du nok søvn.

artikkel bilde

TEST: Klassikeren er på ingen måte best

Stort test av 19 turmiddager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Mest leste på Mat

20 muffins av samme oppskrift

Muffins er en vinner i barnebursdag, og oppskriften er enkel. Vi lover!

Slik lager du muffinsglasur

Én muffins - 9 glasurer.

Gjør spisefri til en fargerik fest

Sjekk matbloggernes kreative mapakke-tips.

Fungerende redaktør:

Leder digitale medier: Tore A. Godager

Redaktør: Susanne Kaluza

Ansvarlig redaktør/direktør: Axel Walø

Kontakt oss: Klikk her
Utgiver: Egmont Publishing

Adresse: Nydalsveien 12, 0441 Oslo

Telefon sentralbord: 22 77 20 00

Tips oss: desken@klikk.no

Klikk.no arbeider etter vær varsom-plakatens retningslinjer for god presseskikk