Dette trenger du

1 kg mel

20 gram salt (ca. en spiseskje)

1 pk. fersk gjær (tørrgjær fungerer også)

1 liter lunka vann

Dette gjør du

Blant ut fersk gjær i lunket vann. Miks det sammen med mel og salt. La den klissete deigen heve i ca. en halv time.

Tøm den utover i en langpanne og fordel den jevnt utover (husk bakepapir i bunn).

Skvett over litt olivenolje og strø over ca. en spiseskje med grovt havsalt.

Deigen skal ikke etterheve. Sett panna inn i forvarmet ovn på 250 grader, og la den steke i ca. 25 minutter til den er fin og gylden på overflaten. Hvis du ønsker, kan du finhakke fersk rosmarin og strø det over før steking.

Skjær opp og server.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!