Kronprins Haakon(36), kronprinsesse Mette-Marit (36) og barna Marius (12), Ingrid Alexandra(5), Sverre Magnus (4) skal feire jul på hytta i Uvdal.

Derfor inviterte likegodt kong Harald (72) og dronning Sonja (72) kronprinsfamilien til førjulsfest på Slottet torsdag kveld.

«Tussete bestefar»

Foruten juleforberedelser og førjulskos, sto også den årlige julefotograferingen på programmet. Og under fotograferingen var det tydelig at kongen satte stor pris på besøk av barnebarna. Han så ut til å storkose seg.

- Jeg trodde ikke jeg skulle bli en tussete bestefar, men det er jeg blitt, har kong Harald tidligere uttalt til Her og Nå.

Barna i fokus

På førjulsfesten måtte majesten finne seg i å spille annenfiolin. Det var prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus som spilte hovedrollene.

De to la siste hånd på det flotte, nybygde pepperkakehuset på Slottet, og hadde også kommandoen under fotograferingen.

Ingrid Alexandra fikk også æren av å telle til tre når hele familien skulle ønske «god jul» til TV-kameraene.

Men mamma Mette-Marit - som kjenner sin «Hans og Grete» - lot ikke den vesle prinsessen få spise av pepperkakehuset.

Jul på Kongsseteren

Kong Harald og dronning Sonja skal feire jul på Kongsseteren sammen med prinsesse Märtha(46), Ari Behn (27) og barna Maud Angelica (6), Leah Isadora (4) og Emma Tallulah(1).

LES OGSÅ:

Slik lager du pepperkakehus

Slik får du barna til å sove

Disse spillene skal du kjøpe til jul

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!