Brød som markedsføres mot barn og unge

KOMPISBRØD: © FOTO: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Av de rene barnebrødene kommer Kompis best ut, men får andreplass når vi sammenligner med Familiebrødet. Dette skyldes at brødet har tre kakestykker i brødskalaene. Det er altså et grovt brød med 66 i grovhetsprosent. Brødet inneholder like lite salt som familiebrødet og er det brødet i testen med minst mettet fett. Kompis skårer lavt på proteininnhold. Brødet inneholder ikke hele korn og er tilsatt omega-3-fettsyrer (52,5 mg EPA og DHA pr. skive). Men du må spise hele hele 14 brødskiver for at det skal tilsvare 1 porsjon tran (700 mg EPA og DHA).

K4 sportsbrød

Dette kontrollbrødet får 22 poeng. K4 Sportsbrød som er et vanlig grovbrød (3 kakestykker i brødskalaen). K4 får plassen bak kompis (3. plass) når vi sammenligner det med de andre brødene i testen. Dette brødet har en grovhet på 54 %, inneholder lite salt og mettet fett og mye kostfiber. K4 er gjennomsnittlig på sukker og lavest på protein.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Bakers
Pris 25

Vår karakter

22 / 100

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!