Brød som markedsføres mot barn og unge

FAMILIEBRØD: © FOTO: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Familiebrødet får best skår pga. det høyeste innholdet av kostfiber og full skår (4) på brødskalaen. Dette er testens eneste ekstra grove brød med 78 % grovhet. Brødet får full uttelling for lavt innhold av salt og høyt innhold av protein. Brødet skårer midt på treet på sukkerinnhold, men har testens dårligste skår på mettet fett. Brødet er for øvrig uten hele korn og tilsatt omega-3-fettsyrer (87,5 mg EPA og DHA pr. skive). Du må spise 8 skiver for å komme opp i samme mengde som 1 porsjon tran (700 mg EPA og DHA).

Brødet er ikke merket med brødskalaen. Det er også testens dyreste brød.

K4 sportsbrød

Dette kontrollbrødet får 22 poeng. K4 Sportsbrød som er et vanlig grovbrød (3 kakestykker i brødskalaen). K4 får plassen bak kompis (3. plass) når vi sammenligner det med de andre brødene i testen. Dette brødet har en grovhet på 54 %, inneholder lite salt og mettet fett og mye kostfiber. K4 er gjennomsnittlig på sukker og lavest på protein.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Baker Hansen
Pris 35

Vår karakter

26 / 100

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!