Savner du den gamle jeansen din? Du trenger ikke gå på treningssenteret for å finne formen. Gjør gymnastikken i din egen stue. Sammen med babyen.

Mini vil elske leken på stuegulvet, så du slår to fluer i en smekk. Mor får trim, og babyen har det gøy.

Velg rett tid

Det beste er å velge et tidspunkt hvor babyen er opplagt for litt lek og moro. For noen er det om morgenen. Andre er kanskje mer klar for dette nærmere sengetid, da øvelsene virker beroligende på babyen.

Raskt tempo

Det er viktig å velge et høyt nok tempo, slik at du også får noe ut av treningen. Husk å holde spennet i mage, ben og armer under utførelsen.

Du behøver ikke å bekymre seg for at babyen skal syntes det er skummelt. Smil mye og vis mini at dette er både moro og trygt.

La babyen bestemme farten

Det er viktig å se an hvordan babyen tar det hele. Det kan hende dere må prøve noen ganger før mini er helt trygg. Det er helt normalt med litt gråt i begynnelsen, fordi det er en ny situasjon.

Er den lille mer urolig enn vanlig i timene etter gymnastikken, kan det være tegn på overstimulering. Du kan da vurdere om neste gymtime bør være kortere.

Om eksperten

Mette Vainer Wegloop er en dansk ergoterapeut og kraniosakralterapeut. Hun lanserte i 2002 "Tumlastikk" (kombinasjon av "tumle" og gymnatsikk") som hun underviser i. I tillegg har hun skrevet en rekke bøker om lek og bevegelse. Se mer informasjon på Tumlastik.dk

Les mer:

Sofie (10) har personlig trener

Slik virker trening på fosteret

Slik får småbarnsforeldre tid til å trene
 

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!