Lekehytte i hagen

Lekehytte med sjarm

Slik kan en standard lekehytte i furu forvandles til en hvitmalt jentedrøm - på lavbudsjett.

Publisert Oppdatert

Før oppussingen av lekehytta var den kledd i ubehandlet furu fra gulv til tak, og hadde et stort potensiale for fornyelse. Nå kan de to jentene, Julie (8) og Tuva (6) ha sitt eget sted til lek, moro og små hemmeligheter i en lys og koselig hytte.

Byggesett

Lekehytta ble kjøpt som et byggesett for fire år siden, og lenge har mor og interiørarkitekt, Lena Løkslid, ønsket å fornye hytta innvendig.

- Utvendig ble den malt brunsort, men innvendig var det mye furu å se, noe som ble veldig tungt i lengden, forteller mamma Løkslid.

Hytta ble forvandlet til et lyst og lekent sted i form av enkle grep som hvit beis på vegger og gulv, sitte -og arbeidsbenk, og gardiner og puter i friske farger.

Unngå sopputslag

Hytta på ca 3,8 km2 er beiset i hvitt på gulv og i tak.

- Maling er unngått på grunn av fare for sopputslag på vegger, i og med at lekestuer som regel ikke er helt isolerte, spesiserer Løkslid.

Gulvet er malt med gulvmaling i fargen Poesi. Oppussingsprosjektet på hytta er godt gjennomført og hun har gjort det til et personlig prosjekt.

- Det var alltid kjekt å være i min lekestua som liten jente, så dette ville jeg gjerne gi igjen til mine barn, forteller hun.

Bygg en praktisk sittebenk selv

Som sitteplass til jentene og besøkende er det bygget en benk av hobbyplater med plass til oppbevaring under. Benken er beiset hvit. Det ble laget til en skumgummipute, kledd i et hjemmesydd trekk av en voksduk.

- Trekket er for å unngå flekker ved søling, smiler tobarnsmoren om det praktiske tipset.

Puter til sittebenken og en "fransk" rullegardin til vinduet er sydd av diverse tekstiler fra Stoff og Stil.

Jenter trenger sin egen kjøkkenkrok

Jentene har også fått sin egen kjøkkenkrok. Her er det bygget en arbeidsbenk også av hobbyplater, hvor det er skjært ut et hull til "vasken", som er en bakebolle i stål. Under benken er det godt med oppbevaringsplass til annet vaskeutstyr og ting som skjules bak en gardin.

- Her kan jentene stå å bake, vaske opp og kose seg, mens jeg får mitt kjøkken i fred, spøker Løkslid.

Nytt med gammelt

Mye av småtingene og interiøret i hytta er kjøpt hos Søstrene Grene og på Biltema. Dette er supplert med gammelt arvegods, som blant annet tallerkenhylla over arbeidsbenken. Slik har hytta fått sjel og historie, selv om den er nyoppusset.

Kostnadskjema for lekehytta:

Sittebenk og arbeidsbenk av hobbyplater: kr 200,-

Innerputer: kr 240,-

Stoff til puter og gardiner: kr 250,-

Voksduk til benkepute: kr 158,-

Beis: kr 459,-

Gulvmaling: kr 250,-

Diverse interiørting: kr 200,-

TOTALT: kr 1757,-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning