Suzanne Aabel (34)

  • Mamma til Michael (6)
  • Journalist og blogger
  • Medforfatter av boka "Mammarådet -16 kvinnelige bloggere om mammalivet i dag".
  • Kjent fra TV-seriene "Forbindelser" på kanal FEM og "Bloggerne" på TV2 BLISS.

KOMMENTAR:

Ja, jeg misunner henne.

Hun slanke struttepuppa, hun deilige, attraktive venninna uten barn eller åpenbare bekymringer. Jeg misunner henne så hardt mellom slaga at jeg blir grønn.

Hvorfor?

1: Hun kan spise sjokoladepudding til frokost og skryte av det på sosiale medier uten å bli anklaget for å være et dårlig forbilde.

2: Hun trenger ikke bli stående i fotgjengerfeltet hver gang det er rød mann og hun har dårlig tid. Hun har aldri mistet bussen fordi det ikke er lov å gå på rød mann.

3: Hun kan date drittsekker som ikke er bra for verken psyken eller barnet. Hun trenger ingen godkjenning fra poden før hun begir seg ut på erotiske eventyr.

4: Hun kan banne så mye hun vil. Ungene dine hører jo aldri på deg, MEN: Tar du et banneord i munnen har de små konkylieørene garantert snappet det opp og arresterer deg for munnbruken.

5: Hun har ikke yoghurt smurt utover sofaputene.

6: Hun kan ha sex med elskeren sin uten å tenke på støynivå eller faren for at den lille blir eksponert for nakne fremmedkropper.

7: Hun slipper foreldremøter.

8: Hun kan være den snille, rause og søte "tanta" som gir de kuleste gavene og leker med masse innlevelse og engasjement. Når hun blir lei, kan hun dra hjem.

9: Hun lukter ikke gulp, men Chanel. Den har hun kjøpt for samme sum som jeg brukte på ny parkdress.

10: Når hun er barnevakt, er det for et barn som aldri somler, surrer eller sipper. Sammen med henne spiser, rydder, bader, pusser tenner og legger ungen seg akkurat når han skal, og hun trenger aldri å lese godnatthistorien mer enn to ganger.

11: Hun bråvåkner aldri om natten når bikkja til naboen uler, og tror at det er babyen hennes som skriker. Om en bil tuter, tror hun ikke at det er et sultent barn.

12: Hun har aldri hatt bæsj i ansiktet.

13: Hun slipper å bli flau på Rema1000 når ungen skriker ”Mamma er slem!” fordi du ikke kjøper en kartong med Dyreparken is. På en tirsdag.

14: Hun må ikke gå ut og leke når regnet/snøen pisser deg i trynet.

15: Hun slipper å forklare hvorfor et menneske aldri kan løfte en båt med lillefingeren, eller høre på hvorfor det slemmeste man kan gjøre er å dynke en hel landsby i lava.

16: Hun får ikke hjertet sitt knust når hun følger til første skoledag.

17: Hun slipper å tenke at hun er klin hakkende gal som kan ligge våken og stirre på det sovende, vakre barnet sitt i timevis.

Til gjengjeld er det et par ting venninna mi faktisk misunner meg, og som gjør det rare, hektiske, grisete og av og til utmattende livet som mor verdt det hele.

Hun får ikke: Verdens søteste, lille smil i fleisen hver morgen.

Hun får ikke: To små armer som strekker seg mot meg, mens en liten barnestemme sier at han gleder seg til frokost og en ny dag sammen med meg!

Les hele saken

Se flere saker fra: Suzanne Aabel

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!