KOMMENTAR:

Alle kvinner har daddy-issues. Eller i hvert fall ganske mange av oss. Jeg snakker ikke om forholdet vi har til vår egen far, men det faktum at vi, både mødre og ikke-mødre, kåter oss opp på menn som har barn.

Det er selvfølgelig unntak. Jeg har venninner som synes farskap er tidenes turn-off. Men da viser det seg gjerne at det er barna de synes er problematisk, ikke mannen som skapte dem.

At mange ikke vil involvere seg med menn som har barn fra før er forståelig. Kanskje er man vokst opp i en moderne familie selv, med skilsmisser, stemødre, stefedre, nye kjærester og gud veit hva, og er smått traumatisert av alt kaoset. Kanskje ikke så rart da at man vil ha det ryddig og enkelt, og med så få gamle sexpartnere som mulig rundt bordet på julaften.

Urinstinkt

Men de fleste av oss klarer ikke styre våre lyster etter hva som «hadde vært ideelt». Så vi begir oss ut på eventyr med nye flammer med små barneflokker i hælene likevel.

Jeg har hørt rykter om de mest bisarre og skitne triks fra jenter som prøver å fange en mann som allerede har barn. Enkelte har brukt ungene skamløst som verktøy for å komme nærmere manne-offeret de vil hale i land. Andre har blitt sjalu og misunnelig på barna og har blitt helt sprø av tanken på at han «aldri vil elske meg som han elsker dem!» 

Kanskje det er et slags urinstinkt i mange kvinner som gjør at hjertene våre smelter når vi ser en mann med barna sine. Omsorgsevne er sexy!

Jeg håper dette gjelder den andre veien også. Menn burde få stjerner i øynene når de ser ekte morskjærlighet!

Suzanne Aabel (34)

  • Mamma til Michael (6)
  • Journalist og blogger
  • Medforfatter av boka "Mammarådet -16 kvinnelige bloggere om mammalivet i dag".
  • Kjent fra TV-seriene "Forbindelser" på kanal FEM og "Bloggerne" på TV2 BLISS.

Nyforelsket

Her om dagen var det en jente på jobben som utbrøt: «Jeg er så forelsket i mannen min!»

Så utrolig koselig! Men hvor i granskauen kom dette utbruddet kom fra? De har vært sammen i mer enn ti år, og har en ettåring som holder dem våkne om natten. Hvordan kunne hun være så forelsket?

Forklaringen hennes var at etter at de fikk barn hadde mannen hennes blitt en annen person. Nå er han en fyr som kommer inn døren og sier: Hei, her er jentene mine! Hun får frokosten servert nesten hver morgen før hun går på jobb, og foreldreansvaret deles perfekt i to på både ham og henne.

Pappa!

Nå er denne kollegaen min kanskje unikt heldig. Men det er ikke dumt for en deltidsmamma som meg å få høre at det å sette smårollinger til verden ikke nødvendigvis ødelegger verken sexlivet eller lidenskapen, og heller ikke drar alt som heter romantikk og tiltrekning ned i dass mens det nybakte foreldreparet plasseres rett i rutine- og hverdagsfella.

Men det er klart: Det er ganske lett å smelte hjertet til en sliten småbarnsmor ved å uttrykke takknemlighet og bunnløs stolthet for det lille vesenet man har skapt.

Ikke noe gjør meg varmere i hjerterota enn når faren til sønnen min lyser opp og lillegutt løper mot ham og roper «pappa!» For han er jo vår! Vi er en liten familie vi også, selv om vi ikke lever sammen.

Vil dele mer enn seng

Av de single venninnene mine som ikke har barn, vil jeg anslå at minst 95 prosent ønsker seg en fremtid med barn. Da er det vel logisk at man foretrekker en mann som ønsker seg det samme. Det høres kanskje gammelmodig ut, men kvinner vil ha mer enn bare en å dele seng og bankkonto med.

De vil ha en kjærlig far også.

Les hele saken

Se flere saker fra: Suzanne Aabel

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!