Dåps- og fødselskaker

Kakene som sjokkerer

- Hvis du har lyst til å spise babyer, har du et mye større problem enn at ingen vil smake på kaken din, mener hele Norges kakeboss Fridtjof Nilsen om kaketrenden.

Publisert Oppdatert
LIGHT-VERSJONEN: Blant alle de amerikanske fødselskakene, er denne ganske lekkert utført.

LIGHT-VERSJONEN: Blant alle de amerikanske fødselskakene, er denne ganske lekkert utført. Foto: Våres børn

Husker du saken om de verste babytatoveringene?

Nå er det på tide å snakke litt om kaker. For du har kanskje sett de provoserende fødselskakene som går sine seiersrunder på internett med jevne mellomrom, som bildene øverst i saken er hentet fra.

Dette med fødselskake er nok et særamerikansk fenomen og mangler et helnorsk sidestykke, dåpskaker er kanskje det nærmeste vi kommer. Heldigvis er våre dåpskaker ganske edruelige i utformingen sammenlignet med de outrerte, amerikanske fødselskakene.

Et problem hvis du ønsker å spise babyer

Men hvorfor er det så provoserende, eller sjokkerende, å se pupper eller en scene fra fødestua foreviget i marsipan? Det er jo uansett bare mandler, sukker, eggehvite og den mystiske ingrediensen tragant.

- Kaker er noe vi skal skjære i og putte i munnen før vi tygger, nyter og svelger. Babyer er ingen av de tingene. Vi skal ha lyst til å spise kaker, mener Fridtjof Nilsen, programleder i FEM-programmet Kakekrigen.

- Hvis du har lyst til å spise babyer, så har du et mye større problem enn at ingen vil smake på kaken din.

Temaet diskuteres også på forum, da en leser har funnet kakepynt i marsipan, formet som et spedbarn.

- Jeg hadde ikke orket å se den livaktige lille figuren bli delt opp, lagt på et fat og spist. Det er like før tårene spretter bare ved tanken, skriver hun, og får støtte av andre forumister.

KULTSTATUS: Vi vet ikke hvem Olivia er, men frasen ""push, Olivia, push!"" er allerede blitt et kultfenomen på internett.

KULTSTATUS: Vi vet ikke hvem Olivia er, men frasen ""push, Olivia, push!"" er allerede blitt et kultfenomen på internett. Foto: Foto: Ghetto Famous

Feil fokus

Drammensjenta Tone Røyneland er en av landets mest populære dåpskakemakere og kakebloggere, og innehaver av Tonerose Design. Hun tror at fokuset blir litt feil i fødselskakene.

- Jeg tror vi reagerer sånn på disse kakene siden de setter søkelys på forløsningen, og det blir helt feil å tenke på dette samtidig som man tenker på at man skal spise kake, sier hun til Foreldre.no

Selv fokuserer hun på helt andre ting når hun skal lage dåpskaker.

- Målet er å lage unike, vakre kaker. Gjerne med personlige elementer som spiselig bilde av babyen, hente inn elementer fra invitasjoner til selskapet - eller andre elementer som foreldrene forteller om. Jeg kan for eksempel modelere en liten marsipanbaby som ligner de vakre nyfødtfotografiene de har tatt av gullungen, forklarer hun.

- Jeg ønsker gjerne at kaken har en wow-faktor, men da ikke fordi de er ekle som de vi snakker om nå. De kan gjerne være morsomme, men classy samtidig.

Fikk puppe-cupcakes og morkake

DELIKAT: Her er også et spedbarn representert i marsipan. Likevel er kaken langt mer tradisjonell i formen.

DELIKAT: Her er også et spedbarn representert i marsipan. Likevel er kaken langt mer tradisjonell i formen. Foto: ToneroseDesign.com

Med kake som med mye annet her i livet, finnes det en utside og en innside. Hva er viktigst?

- At utseendet gir deg lyst til å smake på innholdet, svarer Nilsen kontant.

- Jeg mener at alle som bruker mer tid på å style marsipan og sukkerpasta enn de gjør på å lete etter gode, balanserte og spennende smaker burde finne seg en annen hobby. Da kan jeg foreslå tresløyd eller strikking som gode alternativer, mener Nilsen.

Røyneland er litt mer diplomatisk.

- Begge deler er viktig. Jeg bruker marsipan når jeg trekker kakene mine, da jeg selv ikke er begeistret for fondant og slikt. Det er herlig om kaken ser lekker ut, men det er viktig at den smaker godt samtidig.

- Har dere selv fått servert noen drøye kaker av dette kaliberet?

- Nei, ikke ennå!, svarer Røyneland.

- Jeg har fått puppe-cupcakes, og sett både en peniskake og en morkake. Jeg er enig i at det er gøy, men det egner seg definitivt bedre på instagram enn i munnen.

Les også:

Disse skoene får seks på terningen

Gir barna Paracet og sender dem i barnehagen

Slik arrangerer du en morsom babyshower

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag