Skiskytter-Liv Grete om å reise fra barna

– Jeg ville gjort det om igjen!

Hun måtte reise fra datteren Emma for å bli verdens beste, men angrer ingenting.

Oslo, 20060320:  Liv Grete Skjelbreid Poirée (31) gir seg med skiskyting etter denne sesongen. Her får hun klem av datteren Emma (3).

Oslo, 20060320: Liv Grete Skjelbreid Poirée (31) gir seg med skiskyting etter denne sesongen. Her får hun klem av datteren Emma (3). Foto: Foto: Ole C.H. Thomassen

Publisert Oppdatert

Alt ble svart. Jeg klarte ikke å le. Jeg kompenserte med mer trening.

- Jeg ville helt klart gjort det samme om igjen, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Høy suksess-pris

I et intervju med magasinet Foreldre og barn forteller Liv Grete Skjelbreid Poirée om hvordan mammarollen har forandret henne. Skiskytterdronningen la ski og gevær på hylla i 2006, og venter nå barn nummer tre med ektemannen Raphaël (34).

Døtrene Emma (5) og Anna (1 1/2) blir dermed storesøstre i oktober. Til bladet forteller hun om prisen ved å prøve å kombinere det å bli verdens beste skiskytter med mammarollen.

Etter fire VM-gull i 2004 møtte hun veggen. Til tross for at hun var hele Norges gulljente, følte Liv Grete at hun hadde forsømt datteren Emma.

- Klarte ikke å le

- Alt ble svart. Jeg klarte ikke å le. Jeg kompenserte med mer trening. Det kunne ikke gå bra, forteller Liv Grete. Hun sammenligner situasjonen med når en arbeidstaker er utbrent. Men 34-åringen understreker at hun ville gjort det samme igjen.

- Idag er jeg roligere inni meg. Jeg har ikke det daglige fokuset på hva jeg kan gjøre bedre. Det føles befriende, sier Liv Grete. Etter flere års utlendighet, har familien flyttet hjem til Eikelandsosen utenfor Bergen.

Positiv jantelov

Hun har ingen problemer med å være et stort navn på et lite sted.

- Det er ikke noe problem. Her herjer janteloven. Bygda får oss til å holde beina konstant plantet på bakken. Det er ikke noe vits i å ta av når en bor på et lite sted. Alle vet hvem vi er.

I begynnelsen syntes Raphaël at det var rart at ikke alle hilser på hverandre. Men nå er han integrert, og vet at folk kanskje bare er litt sjenerte, forteller Liv Grete.

REKKER HAN FØDSELEN?: Da datteren Anna kom til verden, gikk Raphaël renn. Nå håper ekteparet han rekker neste fødsel. Planen er nemlig at franskmannen skal på treningssamling med rekrutteringslandslaget dagen etter termin. Her er han sammen med kong Harald og Ole Einar Bjørndalen.

REKKER HAN FØDSELEN?: Da datteren Anna kom til verden, gikk Raphaël renn. Nå håper ekteparet han rekker neste fødsel. Planen er nemlig at franskmannen skal på treningssamling med rekrutteringslandslaget dagen etter termin. Her er han sammen med kong Harald og Ole Einar Bjørndalen. Foto: Foto: Scanpix

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning