Reise og permisjon:

Ingen vanlig pappaperm

Hva med å kombinere pappapermen med bleieskift og late dager i Thailand?

Publisert Oppdatert

Det passer bra å komme seg vekk fra hverdagen etter noen hektiske måneder med en ny krabat i huset. Vi reiste med en seks måneder gammel kar på drømmeperm i Thailand og tilbrakte to uker på Koh Samuis lange strender under palmer og med sol og sjø i kombinasjon med god mat og smilende mennesker.

Parallelle planer

Lillegutt er utålmodig på sin måte og krever oppmerksomhet, naturlig nok. Det blir mange og hyggelige timer med bøtte og spade på stranda. Meningen er jo at mor skal få slappe av litt også. Men far er utålmodig og nysgjerrig av natur og begynner å legge planer litt ut i ferien:

Øya byr på muligheter for fisking! Både i sjøen og spennende meitefiske etter store fisker. En brosjyre avslører at det finnes skytebane på øya. En kveld litt ut i andre uka ble det fisketur på far med lokale fiskere mens resten av familien sov. Jeg var tilbake like før frokost og sov på stranda dagen etter. Fangsten ble moderat, men et liten hai fikk jeg da.

Les også: Mer permisjon til pappa>>

Les også: Feriemat som gir diaré>>

Les også: Tips for reise med barn>>

Fiskeperm

På meitefiske i luksusomgivelser i den kunstige innsjøen fulgte både min sønn og hans mor med. De koste seg tilsynelatende (nesten) like mye som den ivrige fiskende far som dro opp fire, fem store karper og maller på noen timer.

En dags taxitur øya rundt kostet ikke all verden. Det meste gjorde vi sammen, det skulle da også bare mangle. Mens mor og barn så på aper og elefanter, ble det et par serier med .38 Spesial revolver på en hardt prøvet familiefar.

Grand finale

Turen ble avsluttet med middag på en av øyas beste restauranter. I titiden var guttungen i seng og moren trøtt og sliten. Da øynet far sjansen: Jeg stakk ut og inn på en av de mange tatto-sjappene jeg hadde kastet lengselsfulle blikk mot i fjorten dager. Sju timer senere snek jeg meg inn i bungalowen - med ny kroppskunst på den ene leggen. Thai-style naturligvis.

For ordens skyld: Jeg ble solbrent, lekte masse med guttungen og skiftet flere bleier..

Flere reiseartikler her>>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning