Barnefamilier og reise

Her får du rabatt når du reiser med barn

Det er ikke bare de store reiseselskapene som tilbyr barnerabatter, du kommer langt med et OBOS-medlemskap.

LITT BILLIGERE: Med litt planlegging kan du nok få familieferien hakket billigere enn du i utgangspunktet hadde tenkt.

LITT BILLIGERE: Med litt planlegging kan du nok få familieferien hakket billigere enn du i utgangspunktet hadde tenkt. Foto: Foto: COLOURBOX.COM

Publisert Oppdatert

Selv om du skal kose deg når du er på ferie, kan det være greit å ta seg litt tid og planlegge litt når du bestiller reisen. På denne måten kan du enkelt spare penger.

Ifølge en ny undersøkelse gjennomført for Finn Reise skal 8 av 10 nordmenn på sommerferie dette året. Da kan det være betryggende at de fleste selskaper tilbyr en eller annen form for rabatt til deg som reiser med barn.

Her gir vi deg en oversikt over noen av dem.

Test deg selv: Hvor bør din familie dra på ferie?

Ulike medlemskap kan gi reisefordeler

Smart Club

Som Smart Club-medlem får du hotellopphold til fast lavpris. Her kan du bo på 3 eller 4 stjernes hotellrom i Norge for bare 375 kroner per person per natt inkludert frokost, forutsatt to personer i dobbeltrom to eller tre netter.

Tilbudet omfatter også gode barnerabatter, oppgradering av rom og golfopphold. Prisene er tilsvarende lave i resten av Norden og på utvalgte destinasjoner i Europa.

Coop hotellkupp

En av medlemsfordelene du får av å være Coop-medlem er blant annet å tilbringe to døgn for to personer i hele Norge for 1498 kroner, inkludert frokost. Dersom familierom er tilgjengelig, kan to barn under 13 år overnatte gratis.

Tre døgn for to personer i Norge koster kun 2248,-.

I tillegg kan du gjøre gode kupp i andre nordiske land, og i flere europeiske storbyer.

Det er fullt mulig å ta med barna til Berlin, såvel som Paris og Kjøbenhavn.

OBOS-medlem

Har du medlemskap i OBOS kan du sikre deg 2 netter i dobbeltrom på hotell rundt om i Norge, inkludert frokost for 1 495 kroner. Prisen kan også inkludere opp til to barn under 13 år, hvor familierom er tilgjengelige.

Det er ikke bare hotellrabattene OBOS kan friste barnefamiliene med;

Viser du ditt medlemskort i billettluken i LEGOLAND, så får du én fribillett til ett barn ved samtidig kjøp av én voksenbillett til full pris.

Med fly

Norwegian

Spedbarn (0-24 mnd) reiser gratis innenlands i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Øvrige land 10 prosent av pris, eksklusiv skatter og avgifter. Et tips er å ta med bilstolen på flyet, råder Trygg Trafikk.

Barn fra 2 år og til og med 11 kan få barnerabatt (betaler 75 prosent av gjeldende voksenpris).

Dette koster den rimeligste tur/retur reisen med Norwegian for ett barn (2-11 år) og en voksen- Oslo/Gardermoen-Mallorca/Palma (23-31.juli); 6 210 kroner (voksen: 3 441 kroner, barn: 2 769 kroner)

Vi har tatt utgangspunkt i at både avreise og retur er i juli måned, samt at oppholdet skal vare i minimum syv dager og maksimum 14 dager.

Noen foreldre lurer på hvordan de skal overleve flyturen med barn, og går så langt at du leier en barnevakt til flyturen.

SAS

Barn fra 2 - 11 år får 25 prosent rabatt på voksenpris hos SAS. (Rabatten gjelder ikke skatter og avgifter). Rabatten gis uavhengig av om barn reiser alene eller sammen med voksne.

Dette koster den rimeligste tur/retur reisen med SAS for ett barn (2-11 år) og en voksen- Oslo/Gardermoen-Mallorca/Palma (4-11.juli) ; 9 222 kroner (voksen: 3 641 kroner, barn: 5 119 kroner)

Vi har tatt utgangspunkt i at både avreise og retur er i juli måned, samt at oppholdet skal vare i minimum syv dager og maksimum 14 dager.

Ellers gir blant andre disse flyselskapene barnerabatt:

airBaltic, air greenland, Atlantic Airways, Blue1, Cimber Air, City Airline, Estonian Air, Skyways og Widerøe

Buss eller tog

Det er ikke bare med bil eller fly du kan komme deg rundt i landet på ferie med barna dine. Ønsker du deg en ekte norgesferie, kanskje det frister med en tog- eller busstur rundt i det langstrakte landet vårt.

Nor-way Bussekspress

Samtlige busselskaper gir barnerabatt, og dette gjelder også Nor-way Bussekspress. Her reiser barn under 4 år reiser fritt når reisen foretas sammen med en voksen person. Ellers løper det barnetakst fra fire- til fylte 16 år.

Bestiller du på billetter på internett får du en lavere pris enn om du betaler når du kommer på bussen.

Priseksempel (nettpris): Oslo-Bergen 12.juli: 740 kroner for ett barn (4-16 år) og én voksen (434,- voksen, 306,- barn)

Dette hjelper mot bilsyke.

NSB

Du kan ha med deg ett barn mellom 4 og 15 år gratis på alle NSB-tog. Har du med deg flere barn over 4 år, reiser de til halv pris. 

GØY PÅ FERIE: Barn har det som regelt veldig gøy når de får lov til å reise på ferie. Det trenger nødvendigvis ikke være spesielt dyrt, heller.

GØY PÅ FERIE: Barn har det som regelt veldig gøy når de får lov til å reise på ferie. Det trenger nødvendigvis ikke være spesielt dyrt, heller. Foto: Scandic

Familierabatten gjelder kun sammen med fullprisbillett og kunder med kundekortrabatt.

OFTE GRATIS: Reiser du med barn på hotellferie i Norge, er det som regel uten ekstra kostnad.

OFTE GRATIS: Reiser du med barn på hotellferie i Norge, er det som regel uten ekstra kostnad. Foto: Scandic

Priseksempel: Tur/retur (12-19.juli) Oslo-Trondheim for én voksen og ett barn: 996 kroner (minipris). 498 kroner for barn og 498 for voksen. Familierabatten gjelder ikke når det er minipris.

Hotellferie i Norge

Pers hotell

På Pers hotell har vel mange barnefamilier tilbrakt et døgn eller to før. Det er vel heller ikke så rart når det har både badeland, barnevakt og minidisco- for å nevne noe.

Her sover barn mellom 4-15 år gratis i foreldrenes rom. Barn 0-3 år alltid gratis (uten ekstra oppredning eller i medbrakt reiseseng). 

Priseksempel: 10-11.juli to voksne og to barn 2100 kroner. 1900 kroner for to voksne per overnatting, ett barn gratis og 200 kroner for barn nummer to.

Pers gjester får 50 prosent rabatt på inngang til Tropicana badeland. Med megasklier, bølgebasseng, grotter og Wild River er nok dette vanvittig moro for både små og store barn. Ordinære inngangspriser er 200 kroner for voksen og 120 kroner for barn.

Ved kjøp av billett til Tropicana Badeland får alle barn (0-15 år) gratis inngangsbillett til Bjørneparken i Flå. Ordinære priser hvis du kjøper bilett i bilettluken er 170 kroner for voksen og 130 kroner for barn.

Scandic

Pressesjef ved Scandic Norge Kristine Schaug, forteller at barn opptil 13 år bor gratis i foreldrenes rom. Enten i foreldrenes seng, eller i ekstraseng i rommet, dersom det er mulighet for det.

- Når barna blir litt eldre, tilbyr vi teenagerom, da det kan det føles ut som de har vokst ut av ekstrasengen.

- Vi synes at det er smart å gi dem muligheten til å bo på eget rom, dessuten til en gunstig ungdomspris, forteller Schaug til Foreldre&Barn.

Noen av våre hoteller er litt mer lekne enn andre, her er det aktiviteter og permanente lekerom.

Priseksempel: 10-11.juli på Scandic Sjølyst to voksne og to barn under 13 år (ett barn i foreldrenes seng, ett i ekstraseng) 780 kroner. Barna bor gratis .

Reise utenlands

Med vårt ustabilie klima er det nok aktuelt for mange å ta seg en tur utenlands. For noen frister det mest med en pakkereise til "syden", mens andre foretrekker å besøke nabolandene.

Slik unngår du syke barn på reisen.

Chartertur

Ving

Manager PR & Social Media i Ving Norge As, Sophie Frisholm forteller til Foreldre&Barn at rabatter som gjelder nå er blant annet 50 prosent avslag for barn (2-11 år i ekstraseng) ved Sunwing Resorts og Sungarden-hoteller.

Hun påpeker også at barn spiser gratis på alle Sunwing Resort i selskap med én betalende voksen.

- Ellers legger vi ut ulike rabatter og kampanjer fortløpende hele sommeren, forteller Frisholm.

Startour

Også Startour opererer med barnerabatter. Her kan barn som er mellom 2 - 11 år reise fra 498 kroner (én uke). Barn mellom 12 - 17 år får også rabatt, men noe mindre.

Tilbudene varierer ut fra avreisedato, reisemål og avreiseflyplass. Har du tenkt å reise i høysesongen vil som hovedregel ikke disse rabattene gjelde, men du vil fortsatt få minst 50 prosent avslag for barnet.

For barn under 2 år betaler du 250 kroner for reisen og oppholdet.

Slik reiser du best med baby.

Apollo

Også med Apollo reiser barn under 2 år som ikke har egen seng eller egen stol på flyet billig, 300 kroner koster det å ta med den lille poden.

Apollo reklamerer med "sjenerøse barnerabatter på våre aller beste familiehotell". Her kan du få barnepriser helt opp til fylte 17 år (på enkelte reisemål 2-11 år).

Barna må sove i ekstraseng under hele oppholdet og reise sammen med minst to fullprisbetalende voksne.

Ta sjøveien

Color Line

SOL OG VARME: Ved å velge de riktige hotellene, kan du enkelt spare minimum halvparten av voksenpris når du tar med barnet ditt.

SOL OG VARME: Ved å velge de riktige hotellene, kan du enkelt spare minimum halvparten av voksenpris når du tar med barnet ditt. Foto: Ving.no

PR- og informasjonsansvarlig i Color Line AS, Marte Enger kan fortelle at har mange tilbud rettet mot barn og barnefamilier i sommerferien.

- Det vi annonserer mest ut i markedet er at barn reiser gratis i skoleferien på Oslo-Kiel linjen.

Aktiviteter ombord inkluderer blant annet aqualand, barnedisco og lekerom.

Enger forteller videre at på SuperSpeed Larvik - Hirtshals / Kristiansand - Hirtshals har de mange gode tiblud til barnefamilier i sommer:

  • Captain Kid er om bord på begge SuperSpeed skipene i skoleferien.
  • LEGOLAND kampanje, bestill Lalandia Feriehus innen 31. mai og få to dager i LEGOLAND .
  • Dagstur til Fårup Sommerland i juni, 199 kroner per person, inkluderer båtreise tur/retur samme dag, 1 person bil og inngang Fårup.
  • Kort- Ferie Kortet, med inngang til 14 attraksjoner, båtreise tur/retur og to overnattinger fra tre 920 kroner.

Stena Line

Selskapet tilbyr flere rabatter i sommerferien, blant annet et spesialtilbud med nypremiere på The Reef badeland i Danmark.

FOR EN BILLIG PENGE: Når barna reiser gratis, trenger ikke nødvendigvis ferien å koste en formue.

FOR EN BILLIG PENGE: Når barna reiser gratis, trenger ikke nødvendigvis ferien å koste en formue. Foto: Color Line

Fra 1 448 kroner. Dette inkluderer båtreise tur/retur Oslo-Frederikshavn for to voksne og to barn i en Standard 4-sengs lugar begge veier, én natt i familierom på The Reef Hotel & Resort inkludert frokost.

I følge hjemmesiden er ikke The Reef som andre badeland.

"Riktignok finnes det også her flotte bassenger og fantastiske vannsklier. Men der slutter også likheten. The Reef er nemlig en helt egen liten karibisk verden, og en veldig mystisk og eventyrlig sådan."

Kilder: sas.no, scandic.no, apollo.no, ving.no, startour.no, pers.no, nsb.no, nor-way.no, smarthotellkupp.no, coop.no, norwegian.no, oboshotellferie.com, thereef.se, stenaline.no, colorline.no

Les også:

-Vi har hatt kvinner som skifter bæsjebleie på matbrettet

Her er de tryggeste solkremene til barn

Alt du trenger å vite om solvett og barn

Til syden med baby

Slik unngår du trassige barn

GØY FOR BARNA: Med fasiliteter som eget badeland, vil nok de fleste barn stortrives ombord på båten.

GØY FOR BARNA: Med fasiliteter som eget badeland, vil nok de fleste barn stortrives ombord på båten. Foto: Color Line

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning